4e plek in nieuwe marathon!

» Geplaatst door op 9 jun 2015 in Hardlopen | 2 reacties

Finish Via Belgica Maastricht Marathon

De langverwachte marathon naar Maastricht zou er dan eindelijk komen… 6 juni was het zover, de Romeinse hoofdweg tussen Rimburg en Maastricht werd afgestoft.

De weken vooraf liep de training lekker, zonder blessures. De verwachtingen van de marathon had ik niet al te hoog ingeschat, gezien het de eerste keer is en ik vooraf al mijn vraagtekens zette bij een paar zaken. Bij aankomst in Rimburg was er dan ook wat chaos in de zaal, maar zonder stress was alles toch geregeld. Onder de pakweg 400 deelnemers waren veel bekenden. Ook Remko, Jorn en Jos liepen mee in het UM team.

Het plan was om met Jo en Iwan (3u pacer) mee te gaan en zo lang mogelijk aan te haken, kijken wat het zou geven. Direct na de start was al duidelijk welke personen de top 3 zouden vormen. Daarachter vormde zich een leuk groepje van zo’n 10 man die achter de ballon van Iwan aangingen. Ook Remko zat hier bij. De sfeer was gemoedelijk en gelukkig wist Iwan de weg. Af en toe moesten we echt goed zoeken waar we heen moesten. Bij een van de eerste drankposten was er wat chaos en besloot iemand over te steken: botsing! Gelukkig niet gevallen. Het was ons wel al duidelijk dat van de kilometers langs de weg niets klopte, het scheelde na de eerste 5 Km al 1,5 Km met onze horloges…

Leuk groepje!

Leuk groepje!

Het eerste stuk had ik niet verkend maar ik wist dat er wat klimmetjes kwamen. Achteraf pittiger dan ik dacht, maar we kwamen er goed overheen. Jo sommeerde Iwan inmiddels een paar keer om het tempo niet te hoog te laten gaan. Er liepen nu wat mensen voor me en Iwan ging Jo ophalen achter me, ik liep nu even alleen. Het stuk sneeuw bij Snowworld had voor mij echt niet gehoeven, het was opletten geblazen.

In het bos kwam ik weer bij het groepje voor me omdat die een bocht gemist hadden. Gelukkig attendeerde een toeschouwer ons hierop! We liepen Heerlen door het geklungel om te weg te vinden kwamen Jo en Iwan gelukkig weer aansluiten. We zaten er nog ontspannen bij en er werd soms wat gekeuveld. Ik had tot nu toe totaal niet de behoefte gehad om naar de tussentijden te kijken, gezien de afstand waarschijnlijk toch te ver was. Gewoon lekker bij de groep blijven! We gingen nu richting het hoogste punt om daarna naar Valkenberg af te dalen. Het was leuk om de vele Uros vrijwilligers langs de kant te zien bij de verzorgingsposten.

De groep werd steeds wat kleiner, top 7 zat er in. Het leek er soms op dat Remko en ik moesten lossen, maar we kwamen steeds terug. Richting Geulhem kwam Roger Rousseau ons versterken. Even later moest Remko helaas toch lossen, hij was snel verdwenen uit ons zicht. Met Roger, Jo en Iwan begon ik aan de laatste steile klim, de Oliebergweg richting Amby.

Zoals verwacht sloeg ik hier een gat met Jo. Boven liep Iwan bij me en het gat was toch wel aardig. Jo had Roger bij zich en zo gingen we beiden met onze persoonlijke haas richting centrum… Ik voelde me inmiddels erg goed, en het tempo zat er nog goed in. Maar, de Molenweg trekt zich lang, erg lang… Het was inmiddels warm maar verzorgingsposten waren nergens te zien. Gelukkig kregen we ondersteuning op de fiets. In heer zakte de snelheid wat en begon het zwaar te worden. Jo was nog steeds een eind weg. Nu pas keek ik op mijn klokje om te zien hoe het er voor stond.

Frank en Iwan, de laatste meters

Frank en Iwan, de laatste meters

Vlakbij het ziekenhuis gaf hij de marathonafstand aan, met 3:00:10 op de teller… Damn, hadden we toch zo goed op schema gelopen? Zoals bekend moest er nog een dikke 1,5 Km gelopen worden, maar dat maakte me niets meer uit. Iwan gunde me al de 4e plek. VIER! Dat had ik nooit gedacht. Langs de Maas was het werkelijk genieten, de finish nog meer.

Uiteindelijk werd de tijd 3:07:40. Als het echt 42.2 Km was geweest was ik waarschijnlijk onder de 3 uur gedoken 🙁 Ik maalde er echter niet om, het was een SCHITTEREND parcours. Een hoop verbeterpunten voor de organisatie, maar dat was vooraf ingecalculeerd. Jos werd knap 2e zoals verwacht, Remko wist nog in de top 10 te blijven.

Muziek: Placebo – Special K

WedstrijdMarathon Via Belgica
Datum06-06-2015
Afstand44,00
Uitslag03:07:40
Km/u14,07
/Km4:16
Deelnemers393
Plaats4
Categorie2

2 reacties

 1. Frank,

  Complimenten met je super mooi gelopen Maastricht Marathon over de Via Belgica.
  Precies zoals je schrijft ervaar ik het ook.
  Het begin had wat rustiger mogen zijn, maar alles “Kump Good”.
  Marathon lopen is vooral geloven in jezelf.
  En diech Kins dat.
  😉

 2. Super trots op jou!
  Leuk om je verslag nog eens terug te lezen.
  Wat een prestatie.., knap gedaan Frank!