Abdijcross Kerkrade

» Geplaatst door op 24 jan 2010 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Abdijcross Kerkrade

Het crossen is nog niet afgelopen. Hoewel ik me op de afgelopen cross wedstrijden niet goed voelde toch maar naar Kerkrade gegaan. Ik had de hele week niet getraind dus dan deed ik tenminste nog wat. Geen idee wat ik moest verwachten, maar ik wist dat ik me in de beginfase rustig moest houden om zo vlak mogelijk te lopen.

Ik ging dan ook niet té hard van start en zocht een groepje. Aangezien het deelnemersveld niet groot was waren er al snel grote verschillen. Ik sloot me bij een ander aan en we holde achter de 2e vrouw aan, die we even later moesten laten gaan. We hielden haar wel in het zicht, zou ze op het einde misschien nog als springplank kunnen dienen?

We liepen 1 kleine en 4 grote ronden. Dit op een vrij klein gebied, het was flink draaien en keren af en toe! Ik heb Dennis volgens mij in 5 verschillende perspectieven kunnen zien lopen :p.  Dit met nog een pittig klimmetje erin maakte het toch wel een vermoeiend parcours. In ronde 3 verloor ik mijn compagnon en ging ik alleen verder. Ik werd nog net ingehaald door de winnaar en enkele achtervolgers, wat gingen ze abnormaal hard! Nummers 1 en 2 waren beiden Marokkanen die onder de 30 minuten de finish passeerde. Ik moest nog een rondje, en daarin haalde ik zowaar de 2e dame bij. Bergop moest ze een tandje terug waardoor ik een gat kon slaan. Ze werd nog aangemoedigd (“die jongen wordt gek dat er een meisje achter hem aan zit!!”) maar ik kon mijn voorsprong behouden en als 47e finishen in 40:04.

Uiteindelijk ben ik tevreden met het resultaat. Ik heb een vlakke race kunnen lopen met een hoger tempo dan de afgelopen cross-wedstrijden. Ik kan echter niet wachten op wedstrijden op asfalt en met warm weer! Wie trouwens wil meedoen in de discussie omtrent de verplichte aankoop van het t-shirt bij Maastrichts Mooiste kan hier eens een kijkje nemen.

Komende zaterdag ga ik 3 uur lang spinnen in de Bozzini voor het goede doel. De week erna is de Overmuntheloop in Urmond, alweer een wedstrijd die ik voor het eerst loop!

WedstrijdAbdijcross
Datum24-01-2010
Afstand9,50
Uitslag00:40:04
Km/u14,23
/Km4:13
Deelnemers88
Plaats47
Categorie21