Afsluiting speciaal jaar

» Geplaatst door op 2 jan 2020 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Afsluiting speciaal jaar

Op de valreep toch nog een loopje meepikken dit jaar. Een classic sylvesterloop, ditmaal in Heerlen.

Ik kies voor Heerlen omdat deze het gunstigste starttijdstip heeft. Ik heb deze nog nooit gelopen, maar het gebied ken ik goed van mijn trainingen vanuit mijn vorige werk. Die rondjes maakte ik vaak met Micha, die ook vandaag aanwezig is. Het zonnetje schijnt en ik baal dat ik mijn korte broek niet bij me heb. Het jasje gaat in ieder geval uit.

Gezien mijn belabberde vorm heb ik absoluut geen illusies deze dag. Gewoon genieten dus. De eerste twee kilometers gaan natuurlijk ‘gewoon’ rond de 15 per uur, maar het gaat ook ietsje omlaag. Zodra het ook maar iets omhoog gaat moet ik temperen, hoewel het goed voelt.

De zon komt niet meer door, toch blij met m’n lange broek. Ik zie lang het groepje rond Anne Balter voor me. Langzaam kom ik dichterbij en bij Kasteel Terworm kom ik eindelijk erbij, juist wanneer Bas Pierik eraf moet. Ik blijf niet lang hangen en loop m’n eigen tempo door. Het gaat niet hard vandaag, maar na 38:11 zit de klus erop.

Snel naar huis voor de oliebollen. Weer een mooi jaar achter de rug met een stuk minder snelheid, maar toch mooie momenten. Het mooiste moment had natuurlijk niets met hardlopen te maken 🙂

Ik wens iedereen een gezond en sportief 2020!

Muziek: Paolo Conte – Aguaplano

WedstrijdOudejaarsloop Heerlen
Datum31-12-2019
Afstand9,00
Uitslag00:38:11
Km/u14,14
/Km4:15
Deelnemers236
Plaats25
Categorie24