Alaaf!

» Geplaatst door op 13 mrt 2011 in Hardlopen | 1 reactie

Zo, de carnaval is weer achter de rug. Op de laatste avond (of beter gezegd ochtend) dat ik naar huis liep deed alles pijn in de benen. 3 dagen Segura! met 2 avonden als opwarmer valt niet mee… Vrijdag mijn eerste rondje sinds 10 dagen weer gelopen en dat ging verbazingwekkend goed. Ik voelde me goed, op wat pijntjes na enkele Km’s na. De Westzipfellauf had ik eigenlijk uit mijn hoofd gezet, maar de 10 Km klonk toch wel aantrekkelijk om de benen te testen. De halve zou teveel van het goede zijn, ook met het oog op de Venloop. Ik wist dat het deelnemersveld er niet altijd even goed is dus… wie weet?

Ik keek nog even naar de start van de halve, waar ik Iwan Theunissen als een komeet zag vertrekken. Hij zou uiteindelijk met ruime voorsprong winnen.  Ron Wijnen en Bas Diederen zag ik ook al warmlopen voor de 10. Ik had vandaag voor het eerst mijn nieuwe groene wedstrijdschoentjes mee en voelde me af en toe ietwat bekeken (inderdaad Niki, it’s not easy being green 😉 ).

Na de start liep ik al vrij snel voorin vlak achter de koplopers. Diederen had al meteen een gat te pakken en al snel was duidelijk dat hij zou winnen. Daarachter liepen nog maar 4 mensen. Ik liep samen met iemand, maar van echt samenwerken was nog niet echt sprake; er zaten altijd wel enkele meters tussen ons. Ik sloeg een klein gaatje, maar na 4 Km kwamen er twee metgezellen. We liepen nu dus op de plekken 6-7-8, wat best vreemd is als je dat niet gewend bent :D.

Na 5 Km draaide we tegen de wind in, een vervelend stuk dat ik nog kende van vorig jaar. Gelukkig werkte we nu wel prima samen. We wisselden goed af en hielden er toch nog wat tempo in. Inmiddels was bij mij de tank aardig leeg nu maar het was nog maar een klein stukje. Vertrouwende op een eindspurt kon ik die twee mannen wellicht voorblijven.

Bij de laatste Km maakte we een haakse bocht en plaatste ik een stevige versnelling. De heren antwoordden niet en ik had al snel 60 meter te pakken. Het was op het tandvlees, maar een 3:36 kon er nog uitgeperst worden. Ik kwam als 6e binnen in 37:38. Gezien de omstandigheden zeer tevreden met de tijd, immers mijn snelste tijd op een niet-Maarland parcours :p . Die 36er komt er dit jaar nog wel aan.

Op de terugweg ben ik nog even in Stein gestopt. Daar was Jogger Jo bezig met de 6 uur ultraloop. Ik besloot het trainingspak uit te trekken om een paar rondjes mee te lopen. Hij was goed op weg (gemiddelde lag rond de 13 per uur) maar het ging nu na 4 uur toch even wat minder. Na 10Km verliet ik Jo weer. Hij had er nu ruim 60 gehad, en mikte op het NR van 70,5. Dat moest in 1:20 nog wel te doen zijn!

Over twee weken het volgende doel: Venloop. Daar ga ik een poging wagen in de buurt van de 1:20 uit te komen.

Overigens staat het de komende weken vol met wedstrijden. Kijk ook eens naar de nieuwe Koning van Spanje trail in Gulpen. Helaas in een druk weekend samen met de Heideloop en Geuldalloop, maar zeker de moeite waard om eens te doen!

Muziek: Kermit – Being green

WedstrijdWestzipfellauf
Datum13-03-2011
Afstand10,00
Uitslag00:37:38
Km/u15,94
/Km3:46
Deelnemers279
Plaats6
Categorie1

1 reactie

 1. Frank,

  Bedaank veur dien hulp in Stein.
  Ut heet mich aon un Nederlands Record M60 op de Zes oor geholpen
  74,097m Steinerbos bedongen

  Sportieve groeten,
  Jogger jo