Alles mis in Brunssum

» Geplaatst door op 30 mrt 2015 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Alles mis in Brunssum

Parelloop 2015

Na Venlo waren er toch wat pijntjes te voelen, maar ik had me al ingeschreven voor de Parelloop in Brunssum.

Gezien ik de bata kwalificatie als een natte dweil in een kartonnen doos liep wou ik nog een snelle 5 meepikken. Na een uur minder slapen verliep de heenweg al niet vlekkeloos. Er gaan meerdere wegen naar Brunssum, die wat ik koos zat vol omleidingen. Bij aankomst was gelukkig wel plek op het grote plein. Helaas, na het ophalen van het nummer moest de auto daar weg, er waren wat fouten gemaakt met afzettingen…

Een stuk verderop toch een plek gevonden, met nog een kwartiertje te gaan. Inlopen naar de start dus, achteraan aansluiten en onverhoopt proberen wat naar voren te dringen. Met weinig succes overigens. Een zeer langzame start als gevolg.

Helaas snapt niet iedereen dat je er langs wil als je 10 minuten sneller loopt. Met veel moeite schoof ik op en na een dikke kilometer kwam er wat meer ruimte. Kriskras over de weg om groepen achter me te laten… Weg snelle tijd.

Vaart minderen dan maar en geen grote risico’s meer nemen, ik had namelijk geen last van de pijntjes. Een uiterst saaie en druilerige 5 Km was na 19:25 gelukkig klaar. De ene medewerker nam zijn klusje na de finish iets te serieus, de andere moest nog beginnen met het opzetten van de sportdrank. Nee, maar snel naar huis, waar de pijntjes toch weer wat te voelen waren.

Muziek: Porcupine Tree – Sleep Together

WedstrijdParelloop
Datum29-03-2015
Afstand5,00
Uitslag00:19:25
Km/u15,45
/Km3:53
Deelnemers496
Plaats12
Categorie12