Alles op rolletjes

» Geplaatst door op 10 okt 2011 in Hardlopen | 3 reacties

De herfst lijkt dan nu toch begonnen, het weer is er in ieder geval meer naar. Gelukkig voor de hardlopers. Na de bloedhete Maasrun van 2 weken terug wilde ik nu in Hasselt kijken hoe het er echt voor stond op de 10 Km.

De voorbereiding kon beter. Parkeerplaats zoeken duurde iets langer dan gedacht, de warming-up duurde pakweg 1 minuut en mijn positie in het startvak was ook niet al te best. Al met al redelijk gestrest. Het was in ieder geval ideaal weer te noemen met zo’n 15 graden en wat motregen.

Na de start was het even een hoop mensen inhalen, maar gelukkig was de weg breed en had ik er weinig last van. Het was erg druk en ik vond dan ook snel twee man om mee samen te lopen. De eerste kilometertijden zagen er goed uit en ik had geen last van de ‘koude’ benen. Na 3 Km haalden we al een een hoop mensen in die te hard waren vertrokken, daarna zouden er nog vele volgen.

Mijn compagnons bleven ergens in een groepje hangen en ik haakte aan bij iemand anders. Het tempo zat er halverwege goed in, op het saaie stuk langs de ringweg. We pikten nog een Belg op die aanhaakte bij ons. Alleen hij bleef bij me nadat ik een tandje hoger schakelde op een kleine helling. Wat liep het lekker… Dat gevoel dat de kilometers zonder problemen voorbij vliegen met de tijden die je wilt lezen heb ik gemist!

Slim liep de Belg niet, naast me bij wind tegen. Ik ging dan maar achter hem lopen. Hij vroeg of het goed ging en we concludeerden dat er een mooie tijd aankwam. Met nog 2,5 km te gaan was onder de 38 lopen een mogelijkheid. Daar had ik niet op gerekend vooraf… We liepen nu het centrum in, draaiend door de winkelstraten.

Het ging lichtjes bergop en hier en daar waren wat stroken kasseien. De Belg haakte meteen af. Voor mij vielen twee anderen ook stil en ook die waren een smakelijke prooi. Zeer voldaan kwam ik na 37:13 binnen. Die tijd had ik zeker niet verwacht, slechts acht tellen boven mijn PR…

Muziek:  Rob Tognoni – Lil’ Melody

WedstrijdDwars door Hasselt
Datum09-10-2011
Afstand10,00
Uitslag00:37:13
Km/u16,12
/Km3:43
Deelnemers2022
Plaats27
Categorie14

3 reacties

  1. Goed bezig Frank!!

  2. Daanke jong! Her geit eindelijk weer lekker, sjus op tied veur ’n sjoen naojaor 🙂

  3. Compliminte