Alsnog valse start Van de Venneloop

» Geplaatst door op 20 aug 2019 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Alsnog valse start Van de Venneloop

Na de eerder geannuleerde edities is er dan nu eindelijk de aftrap van de Van de Venneloop in Maastricht.

Het is een last-minute beslissing om de 5 te gaan lopen. Ik heb zo weinig getraind dat 10 niet verstandig lijkt. Het regent veel deze ochtend maar ter plekke valt het wel mee. Ik weet dat de organisatie onervaren is en dat is overal aan te merken. Vlak voor de start is er hier en daar wat stress en gaan dingen mis. Ik adviseer om niet 2 maar 1 waterpost in te richten, op een rondje van 2,5 K is dat echt wel voldoende in dit weer.

Ik loop een rondje in maar verloop me al twee keer omdat nog niet overal een hek staat. Er komen 27 mensen opdagen voor de korte afstand, waarvan in ieder geval 2 snelle heren die na de start meteen gevlogen zijn. Robert Weening loopt ditmaal te hard voor me, ik nestel me op de vierde plek. Erg hard gaat het niet, maar veel zit er ook niet in vandaag.

Op een splitsing staat nog steeds geen hek, en ik zie Robert van de verkeerde kant terugkomen. Hij loopt daarna weer makkelijk van me weg. Een ronde later zie ik hem wederom uit een verkeerd pad komen, maar ik ga geen aanstalten meer maken om hem het leven zuur te maken, hij was beter vandaag.

Op de tien kilometer staan er slechts 18 mensen aan de start. Ralf Buntinx wint met twee vingers in de neus en 10 minuten voorsprong. Monica klimt nog net op het podium.

Ik hoop dat de organisatie wat ervaring opdoet en de schoonheidsfoutjes kan wegpoetsen. Het rondje is niet mijn ding maar met een samenwerking met het sportpark zit er wel potentie in. Keep it up!

Muziek: Linkin Park – Session

WedstrijdVan de Venneloop
Datum18-08-2019
Afstand5,00
Uitslag00:19:22
Km/u15,49
/Km3:52
Deelnemers27
Plaats4
Categorie4