Bata 2014, kort maar…

» Geplaatst door op 12 mei 2014 in Hardlopen | 2 reacties

Batavierenrace etappe 10

Gezien ik met afstudeerperikelen zit kwam een lang bata-weekend niet goed uit. Omdat ik toch graag wou meedoen besloot ik om met de auto mee te gaan zodat ik toch snel thuis kon zijn.

Ik had mij weer gekwalificeerd bij het univesiteitsteam en ik zou etappe 10 lopen. Een herstart in Ulft met daarna 10 kilometer voor de boeg. Een hele ervaring voor mij gezien ik voorheen altijd in de nacht heb gelopen. Ik ging vrijdagavond al mee naar Nijmegen waar we konden slapen. Om 3:00 zou de wekker gaan dus eer de slaapzaal om 22:00 open ging zochten we meteen een plekje uit.

Het begrip slaapzaal bleek een illusie. De zaal is pal naast de start alwaar tot tegen 2:00 de muziek uit de boxen schalt, de microfoon ter hand wordt genomen en tussendoor een sambaband staat te spelen. Nick was inmiddels met zijn telefoon bezig en verder zag ik om me heen vooral gedraai op de matjes. Als ik een half uur heb geslapen dan is het veel…

Onderweg naar Ulft in het midden van de nacht, lekker rustig op de weg dus. We moesten ons melden voor de controle en daarna was het wachten. Gezien alle herstarts een half uur werden verlaat mocht ik meer dan twee uur wachten. Ik was nog steeds erg moe en liep dus vooral gapend rond. Ik had niet echt het idee dat ik hier de 10K van mijn leven ging rennen… Om 7:40 richting het startvak waar ik local hero Luuk tegenkwam. Ik vertelde dat ik mijn etappe ook nog terug moest lopen naar de auto, maar hij kon me gelukkig een lift aanbieden omdat ook hij terug moest en werd opgehaald.

Na de start was Luuk snel weg met een groep waar ook veel sterke universiteitslopers te vinden waren. Ik zocht een lekker ritme en het voelde eigenlijk wel oké. Na 3 kilometer moest ik echter gas terugnemen, ik had er de puf niet voor. Ik liep nu net boven de 15 per uur en kon niet anders dan dit volhouden. Een stuk bos volgde wat het nog wat technischer maakte gezien de blubber, maar uiteindelijk had het niet zoveel impact.

Nog twee kilometer, proberen te versnellen dan maar. Wat normaal mijn sterk punt is resulteerde nu in een futloze versnelling van een paar tellen. Er zat simpelweg niet meer in, ik was doodop. Van verre kon ik Celeste al zien staan en de wissel verliep soepel. Klaar, snel naar huus…

Muziek: Los Lonely Boys – More than love

WedstrijdBatavierenrace
Datum10-05-2014
Afstand10,00
Uitslag00:37:53
Km/u15,84
/Km3:47
Deelnemers344
Plaats28
Categorie10

2 reacties

  1. Correctie: ik las een boek met een zaklampje. Verder ik ben na halfuurtje weer in slaap gevallen. Dus heb net iets meer geslapen. Jammer, dat het iets minder ging dit jaar voor jou, maar des al niet te min, vind ik dat niet slecht hebt gedaan

  2. Aha, ik zag alleen het licht op je gezicht dus nam al aan dat het van je telefoon kwam 😉 Niet slecht nee, maar had zeker een minuut sneller moeten kunnen…