Batavierenrace, net niet

» Geplaatst door op 3 mei 2013 in Hardlopen | 1 reactie

Batavierenrace UM 2013

Hét jaarlijkse hardloop spektakel voor studenten, de Batavierenrace. Dit jaar deed ik voor het vijfde jaar mee, alweer de vierde keer voor het universiteitsteam van UM/Zuyd.

Net als alle andere jaren mocht ik weer in de nacht lopen, dezelfde etappe (5 – 7,4 Km) als vorig jaar. Na het lange wachten en de controle in Nijmegen vertrok mijn busje om middernacht al naar wisselpunt 2. Nadat Philipp vertrokken was reden we weer door naar wisselpunt 4, hier zou ik beginnen. Het was duidelijk dat Nijmegen al een redelijke voorsprong had en dat het daarachter nog vrij dicht bij elkaar zat.

Het was net 2 uur geweest en ik begon aan mijn warming-up. Het was erg koud in het Duitse Rindern en ik was aan het twijfelen over de kledingkeuze. Uiteindelijk toch maar gewoon korte broek en korte mouwen. Ten opzichte van vorig jaar was het wisselpunt nu iets minder chaotisch en kon ik op het bord zien welke teams arriveerden. Om 2:35 stond daar eindelijk 172 op het bord, Olivier was in aantocht en overhandigde mij het hesje. Off we go!

De eerste kilometer vloog voorbij in 3:31, iets te hard voor mijn gevoel. Via een omweg liep ik naar Griethausen om vanuit daar via 1 lange weg naar het volgende wisselpunt te gaan. Ik kwam moeilijk in mijn ritme en de tweede kilometer ging in 3:47. Nina had zich inmiddels op de fiets bij mij gevoegd en zorgde dat ik geen last had van langzamere lopers die ik moest inhalen. Achter en voor mij was geen spoor van andere universiteitsteams. Hierna kwam ik iets beter in het ritme met 3 kilometers van 3:44. Het begon eindelijk wat beter aan te voelen en ik leek niet meer zoveel last te hebben van de kou.

De Oraniendeich trok zich lang en in de verte zie ik al de brug opdoemen waar mijn finish is. Ik kan weer wat versnellen maar er staat toch ook wat wind hier langs de rivier. Ongetwijfeld is het overdag hier een prachtig gebied, ik moet het doen met de lampjes uit Emmerich. Nina spoort me aan om nog een tandje hoger te gaan en uiteindelijk kom ik weer op het tempo van het begin. Ik zie Stefan al klaarstaan en geef hem mijn hesje, mijn deel zit erop na 27:10.

In het busje zagen we dat de situatie vooraan weinig veranderd was, Nijmegen had een grote voorsprong. Even later kregen we echter bericht uit het andere busje, een van de lopers had het bandje niet laten afknippen na de finish. De straf hiervoor was de maximale looptijd op deze etappe, dat zouden 22 minuten betekenen…

Na de lange busreis en een korte douche kon ik rond 8:30 eindelijk de slaapzak in. ”s Middags was het gelukkig een overwegend zonnige en droge dag. Samen met het Uros en BURP team keken we naar de finish van de slotetappe waar puik gelopen werd door onze lopers. Helaas werd onze 3e plek een 7e plek door de tijdstraf en stonden we wederom met lege handen.

Ik besloot om ditmaal het feestje over te slaan en in de avond al naar huis te reizen. Er stond de dag erna nog een leuke wedstrijd op het programma…

Muziek: Mnozil Brass – Lonely Boy

WedstrijdBatavierenrace
Datum27-04-2013
Afstand7,40
Uitslag00:27:10
Km/u16,34
/Km3:40
Deelnemers342
Plaats14
Categorie6

1 reactie

  1. nou Frank, toch chapeau huur gezeen de dinger dee ste drveur hubs gedaon
    ich bin wel trots op dich eigeluk 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vermoeide Treechloop - Franksoeters.nl - [...] was natuurlijk laat thuis van de Batavierenrace. Toen ik opstond vroeg ik me af waar ik aan begon, ik…