Bemels beste, 15 km genieten

» Geplaatst door op 27 jun 2016 in Hardlopen | 4 reacties

Bemels Beste 2016

Nadat ik vorig jaar voor het eerst de korte afstand liep, is het dit jaar tijd voor de 15 kilometer van Bemels Beste.

De afgelopen dagen heeft het veel en vooral hard geregend, ik neem dus toch maar weer de trailschoenen mee. Nog maar 5 weken tot de marathon, helemaal volle bak zal het niet worden vandaag. Het is gezellig in Bemelen en de zon laat zich af en toe zien.

Na de start zoeken we ons een weg door de pratsj en de kiezel. Het loopt niet altijd even gemakkelijk, reden om op te letten om blessures te voorkomen.  Ik probeer een lekker tempo te vinden maar echt soepel voelt het niet. Ik vraag me af of ik het wel trek vandaag, zeker als na het bos de zon vol erop staat.

Na wat licht klimwerk staat bovenaan familie om de weg te wijzen, bekertjes aan te geven en natuurlijk te supporteren. De benen voelen nog altijd moe, dus ik probeer iets anders. Ik heb vandaag een gelletje bij me om er weer wat aan te wennen. Het smaakt heerlijk en ik knap er zowaar wat van op, zien ook de koeien in de stal.

Er is inmiddels een klein groepje gevormd en het loopt nu lekker. Ik besef dat ik het parcours niet bekeken heb, maar er moet toch ergens nog wel geklommen worden? Ja, na ruim 10 kilometer gaat het nog behoorlijk steil omhoog op de lastig begaanbare Molenweg. Ik voel me sterk en boven zijn we nog maar met z’n tweeën over.

Nu volgt een lange afdaling waar ik vooral op het geasfalteerde gedeelte nog behoorlijk veel over heb. Ik haal nog 3 man in op weg naar Bemelen om uiteindelijk als 25e binnen te komen.

Complimenten voor de organisatie, het was prima geregeld en zeer gezellig!

Muziek: Selah Sue – Alive

WedstrijdBemels Beste Boeren Bergloop
Datum26-06-2016
Afstand15,00
Uitslag01:05:59
Km/u13,64
/Km4:24
Deelnemers336
Plaats25
Categorie5

4 reacties

 1. Hej Frank,
  De hubs dich toch weer vaan diene beste kant loate zien.
  Good geloape, ondaanks de pratsj.
  Chapeau weer huur aoch naomens Ber.

 2. Hoi frank,

  ik was dus afgelopen zondag degene die het langste bij je kon blijven,maar in de afdaling moest lossen.mijn achillespezen speelden me parten,waardoor ik sinds zondag zelfs verplicht rust heb moeten nemen Rechts is ontstoken dus dat is dikke pech.wens je veel succes toe in je volgende loop avonturen en wellicht tot ziens.Waar loop je je volgende marathon?

  succes maurice

 3. Ai, hopelijk snel herstel! Ik had nog wat over dus ik kon nog aardig doortrekken.
  Over 4 weken doe ik met een relay-team mee aan de Ironman in Maastricht 🙂

 4. Leuke foto gezien van ons in de beroemde laatste klim.Leuke site zal ik zeker blijven inkijken,dat stimuleert.

  Succes tijdens de ironman ik kom kijken,jij neemt dus de marathon voor je rekening.

  De ironman 2017 staat op mijn to do list.Ik begin vanaf eind september met de zwemtraining bij MZPC

  Veel succes in deze laatste 4 weken van je voorbereiding !!