Bemels mooiste

» Geplaatst door op 3 jul 2017 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Bemels mooiste

Nee, ik loop nog lang niet op mijn oude niveau. Het begint echter weer te ‘lopen’ en Bemelen wil je toch eigenlijk niet overslaan?

Na lang twijfelen toch maar ingeschreven voor de korte afstand. Een wedstrijd is immers de beste training en tevens goed voor de motivatie. Het is een prachtig rondje rondom Bemelen en de sfeer en organisatie is altijd perfect.

Het is ideaal weer als ik naar de start van de 15Km kijk. Veel bekende en vrolijke gezichten. Een kwartiertje later sta ik met Remko achter het lint. Prolongatie van zijn 1e plek ziet hij somber in gezien het sterke deelnemersveld. Het kanon klinkt, we zijn weg.

Ik heb mezelf beloofd niet op mijn klokje te kijken, de afstand is momenteel al lang genoeg en ik moet mezelf vooral niet opblazen. Ik probeer me achter de eerste vrouw Lisanne Houben te nestelen maar ze loopt net te hard, al snel loop ik een hele tijd alleen.

Bergop gaat het goed, al komt Luuk me idioot hard voorbij. Heeft hij zitten slapen de eerste drie kilometers? Op het plateau is het even door buffelen, maar ik weet dat na Gasthuis de lange afdaling kan worden ingezet. Ik was even vergeten dat dit nu de verharde Bemelerberg is, op de volle plaat dus.

Lisanne komt toch weer binnen schootsafstand en in de laatste meters kan ik haar nog voorbij sprinten. Net niet ‘gechickt’ 🙂 Remko heeft zijn grenzen weer verlegd en de rest zijn hielen laten zien.

Geen toptijd, maar ik heb heerlijk gelopen en genoten. Back on track! Daarna heb ik nog een stukje terug gelopen om mijn zus op te pikken die knap onder de 1:30 bleef op de lange afstand!

Muziek: Opeth – Cusp of eternity

WedstrijdBemels Beste Boeren Bergloop
Datum02-07-2017
Afstand7,50
Uitslag00:33:07
Km/u13,59
/Km4:25
Deelnemers343
Plaats18
Categorie14