Borrelen in Kuringen

» Geplaatst door op 28 okt 2013 in Hardlopen | 1 reactie

Borreltjesloop Kuringen

Een opvallende naam op de agenda: borreltjesloop. Klinkt als weer zo’n gezellige gemoedelijke loop in België. Selina gaat voor de 5.3, Paul en ik voor de 10. 

Daar aangekomen amuseren de kinderen zich met de appeltjesloop en de ouderen met de borreltjes die bij 2 stands te verkrijgen zijn. Er staat vandaag een behoorlijke wind, op voorhand lijkt een toptijd al niet mogelijk. Selina heeft halverwege veel last, maar loopt het desondanks toch netjes uit. De plannen voor revanche worden al gemaakt…

Paul en ik starten op de 10. De Belgen gaan hard weg, en veel zou ik ook al snel niet meer zien. We lopen 4 ronden op een deels bochtig en bestraat, deels onverhard en bosachtig parcours. De eerste Km gaat wat hard, we hebben ook wind mee. In en na het bos is de wind goed te merken. Al snel zie ik dat een tijd rond de 37 lastig wordt.

Bij de doorkomsten rond start/finish zit de sfeer er goed in (wat wil je met die borreltjes…). Na 3 ronden zit het tempo er nog goed in, maar de slijtageslag is te voelen. Na het bos zet ik aan om de 2 anderen te lossen tussen alle achterblijvers. Het lijkt alsof de wind ook nog eens extra aanzet.

Na 37:34 zit het erop, toch geen slechte tijd. Ik zie Paul nog net doorkomen voor het laatste stukje, hij loopt veel sneller dan verwacht in 42:47. We vallen pardoes allen in de prijzen bij de kleine tombola! Ik ga naar huis met een setje mokken, Paul met een thermometer en Selina met motorolie…

Muziek: RCO meets Fink – Yesterday Was Hard On All Of Us

WedstrijdBorreltjesloop
Datum27-10-2013
Afstand10,00
Uitslag00:37:34
Km/u15,97
/Km3:45
Deelnemers220
Plaats15
Categorie5

1 reactie

  1. Proficiat en Proost……………….. uit de mokken, waarin de motorolie en waar Paul eerst de temperatuur heeft opgemeten:)
    Ik vind het een super verhaal, maar al met al: klasse Allemaal, goed gelopen met deze storm en …………….opnieuw Chapeau