Controleren in Meerssen

» Geplaatst door op 9 sep 2013 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Controleren in Meerssen

Meerssen 10km finish

Tja, die race in Borgharen. Wat was dat nou geweest? Incident of serieus gebrek aan vorm? Er komen weer wat wedstrijden aan en dus was het tijd om in Meerssen de benen weer te testen.

Ditmaal wou ik het rustig en gecontroleerd aanpakken: rustig vertrekken op 15 per uur en alleen op het laatst versnellen. De temperatuur was super en er stond weinig wind, dat is wel eens anders geweest.

Na een chaotische start begon de eerste van 4 ronden. Het rondje is eigenlijk 1 lange weg omhoog, en daarna weer eentje omlaag. Omhoog houd ik me in om de ‘schade’ bergaf weer in te halen. Al snel vind ik een compagnon in Bas Debets en zij aan zij komen we na 10:06 door. In het groepje voor ons zien we Renée Vranken lopen maar het verschil is nog te groot. Bas en ik blijven bij elkaar alsof we met elastiek vast zitten en halverwege zitten we op 20:15.

Ik voel me nog erg fris en de benen voelen bergop ook nog prima. Renée loopt nu alleen en komt steeds dichterbij. Na 3 ronden zitten we op 30:18, tot nu toe dus zeer strak gelopen en alles zit nog snor.   Om onder de 40 te geraken moeten we wel doorlopen en ook Bas weet dat en trekt door aan het begin van de laatste lange klim. We naderen Renée nu heel snel en we halen haar in. Ik moedig haar aan en besluit dan het gaspedaal in te trappen voor 2 snellere laatste kilometers.

Bas kan niet volgen en al snel verlies ik ze uit het oog tussen de achterblijvers die we inhalen. Zoals altijd is het fijn om het laatste stuk richting Markt bergaf te rollen en daar zie ik dat ik enkele tellen onder de 40 minuten blijf.

Al met al heb ik weer wat vertrouwen getankt. Het voelde solide aan en er zat nog meer in het vat. Op naar de Veluweloop!

Muziek: Jacco Gardner – Clear The Air

WedstrijdMeerssen Marathon
Datum08-09-2013
Afstand10,00
Uitslag00:39:52
Km/u15,05
/Km3:59
Deelnemers207
Plaats6
Categorie3