Cross door het bos

» Geplaatst door op 5 dec 2011 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Cross door het bos

Zondag was de Kapellerbosloop in Landgraaf. Ik heb hem de vorige 2 edities ook gelopen en het is een leuke cross met een kleinschalige en gezellige sfeer. Het had de afgelopen dagen flink geregend af en toe dus de trailschoenen gingen mee. Gelukkig was het op zondag ideaal weer 🙂

Daar aangekomen keek ik eerst nog even naar de korte cross, waar Richard Lavalle uiteindelijk aan het langste eind trok. In de warming up liep ik nog even het rondje, en zag dat het parcours er uitstekend bij lag. Nauwelijks blubber maar over het algemeen gewoon harde grond. Gelukkig al helemaal geen pak ijs zoals vorig jaar. Ik richtte mij dan ook op mijn tijd van 2 jaar terug, net over de 31 minuten.

Na een snelle start werd het veld al meteen uiteen getrokken. Ik besloot niet te hard van stapel te gaan aangezien dat je na 4 ronden behoorlijk kan opbreken op dit parcours. Na 1 ronde liep ik samen met Harry Kamphuis en dat voelde wel goed. In de lange afdaling liep ik in zijn kielzog en ik hoopte dat we nog wat aan elkaar konden hebben. De steile, vinnige klim naar de kapel ging me erg goed af en boven had ik een stuk voorsprong op Harry.

Op het stuk richting start/finish kwam hij wel weer wat dichterbij, maar op de klim nam ik steeds meer voorsprong. Ook voor mij was niemand te zien, de kaarten waren dus al geschud. Ik zag dat ik mijn tijd van 2 jaar terug ruimschoots ging verbeteren en zelfs onder het half uur behoorde tot de mogelijkheden.

Een laatste eindsprint was helaas niet genoeg, ik kwam 8 tellen tekort daarvoor. De benen voelde goed, hopelijk is dat ook zo over een week bij de 2x zo lange Mescherbergloop. Daar geen steile klim naar een kapel, maar een trap naar de h…

Muziek: Ólafur Arnalds – Gleypa Okkur

WedstrijdKapellerbosloop
Datum04-12-2011
Afstand7,20
Uitslag00:30:08
Km/u14,34
/Km4:11
Deelnemers101
Plaats21
Categorie7