De Bata is fantastisch

» Geplaatst door op 14 mei 2019 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor De Bata is fantastisch

Mijn eerste Batavierenrace is alweer 10 jaar geleden. De afgelopen twee edities heb ik gemist maar ik wil toch graag nog een keer terug.

Uros heeft een team (BURP) met oud leden waar ik bij aansluit. Van de 9 keer wordt dit mijn 7e nachtploeg, ik kan er geen genoeg van krijgen. Als we afreizen naar Nijmegen ben ik al behoorlijk gaar, dat gaat niet helpen vrees ik. Het is ook nog lang wachten in het sportcentrum, maar uiteindelijk gaat het dan toch loos. Stefan 1 loopt een sterke eerste etappe en rond 0:00 vertrekken we met het busje naar wisselpunt 2.

De sfeer is fantastisch en ik geniet met volle teugen. De chaos met de busjes, het zoeken van de juiste route, de drukte met parkeren, hectische wissels, je teamgenoten zoeken… Het hoort er allemaal bij, maar onze ploeg is ervaren en alles loopt zonder stress op rolletjes. Als Wim het hesje overneemt gaan we naar wisselpunt 4 waar Stefan 2 en ik mogen aantreden.

We hebben niet zoveel tijd dus we stappen al eerder uit het busje. Dit wisselpunt is erg smal, slecht verlicht en daardoor erg chaotisch. We houden het bord in de gaten waar de aankomende startnummers op verschijnen. 114, daar is ie! GO GO GO!

Stefan vertrekt en ik zoek naar Wim om de fiets over te nemen. Heel soepel gaat dat niet en ik moet me een weg banen door alle mensen. Na een sprintje ben ik al snel bij Stefan die er een lekker tempo in heeft zitten. Hij werkt 10 Km af en ondertussen krijg ik het toch wat fris. Warmdraaien met een lichte versnelling gaat op deze fiets helaas ook niet. In de laatste kilometer sprint ik wel vooruit om klaar te staan voor de wissel.

Inmiddels lopen we bijna vooraan en is het dus lekker rustig. Ik neem het hesje over en ga met die banaan. Nog vol adrenaline gaan de eerste 2 kilometers prima in 3:50. Maar ik voel de moeheid terugslaan, dit kan ik niet volhouden. Temporiseren op 4:00 en kijken wat later nog in het vat zit. De etappe trekt zicht lang, met maar 3 bochten op 8 kilometer.

Ik kan nog versnellen en op het laatste stuk haal ik nog 2 lopers bij. We persen er met z’n allen nog een lange versnelling uit voordat we via wat onduidelijke lintjes het wisselpunt invliegen. Dominique grijpt het hesje en vervolgt onze weg.

We zijn er bijna. We zetten Caroline af bij het laatste wisselpunt en rijden naar de herstart in Ulft waar ze al binnen in. Het is weer lang wachten en iedereen valt half in slaap. Lastig uit je woorden komen en knikkebollend in de auto zitten naar Enschede, waar ik natuurlijk niet kan slapen in de zaal. Achja, ook dat is de Bata. De middag is des te relaxed in het zonnetje, met een biertje wachtend op de atletiekbaan op de vaste plek. Elke keer sta ik weer met natte ogen te kijken hoe motoren en lopers de baan op komen. Dit is toch wel een van de mooiste finishes die je kunt hebben.

Lange tijd staan we op de 9e plek, al wordt dat in de middag uiteindelijk een mooie plek 14. Na een gezellig etentje iets verderop ben ik kapot, de terugreis wordt deze avond al ingezet. Het was een geweldig weekend met een ontzettend leuke ploeg en een leuk weerzien met iedereen.

Dikke merci voor de organisatie!

Muziek: Rowwen H├Ęze – Och, Megje toch

WedstrijdBatavierenrace
Datum11-05-2019
Afstand8,00
Uitslag00:31:12
Km/u15,38
/Km3:54
Deelnemers332
Plaats14
Categorie6