De eerste van 2010

» Geplaatst door op 21 jan 2010 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor De eerste van 2010

Zo, de eerste wedstrijdmeters van 2010 zitten er op. De Parkloop in Beek heb ik laten schieten i.v.m. het slechte weer (net zoals bij de Mescherbergloop) maar afgelopen zondag was de Annendaalloop in Posterholt. Ik ging met Dennis de 10,5 km lopen. Vertrouwen in een snelle tijd had ik niet aangezien de trainingen pas weer langzaam op gang komen en niet zo denderend gaan. Na mij flink te hebben verslapen reden we in de stromende regen naar Posterholt. Gelukkig hield het daar vrijwel op met regenen. We troffen daar ook nog Roger Rousseau en Jo Schoonbroodt die de halve marathon gingen lopen.

Ik besloot niet te hard weg te gaan en probeerde een groepje te vinden. Uiteindelijk bleek dat moeilijker dan gedacht. Gelukkig was het parcours vlak en verhard en kon ik het tempo gelijkmatig houden. Na 1 ronde kwam ik door in 20:22. Dat had ik niet verwacht! Ik vond een compagnon en samen wisselden we af om de wind te trotseren. Hij liep de lange afstand en liet het tempo even zakken op 8km. Hij sprak me nog goede moed in om de 3 lopers een stukje voor ons nog in te halen. Uiteindelijk werden dat er nog 4 :). Ik kwam binnen in 40:37! Het parcours bleek 10,2 km te zijn dus ik zat nog net boven de 15 km/u.

Daarna snel terug naar Maastricht om met Segura! de nieuwe prins carnaval uit te roepen! Ook onze eerste meters van 2010, op naar de vastelaovend!

WedstrijdAnnendaalloop
Datum17-01-2010
Afstand10,20
Uitslag00:40:37
Km/u15,07
/Km3:59
Deelnemers153
Plaats29
Categorie13