De oven staat nog aan

» Geplaatst door op 3 jul 2018 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor De oven staat nog aan

Net als in Borgharen staat er een 15 K op het programma in de bloedhete zon op een pittig parcours…

Het is ieder jaar erg gezellig in Bemelen en bovenal uitstekend geregeld. Met Bas en Jorn start ik rustig aan. Tijd is absoluut van ondergeschikt belang voor mij, ik wil niet gelijk al met de tong op de schoenen rennen. De kilometers gaan lekker voorbij en we blijven gegroepeerd lopen.

In het bos is het wel lekker, maar op de open stukken is het bloedheet en droog. Na 7 kilometer versnellen Jorn en Bas in de afdaling maar zit ik nog in de relax modus. Een poos later sluit ik weer aan met de wetenschap dat er nog een pittige klim aankomt.

Die komt na 11 kilomter, nu mag het feest beginnen! Bas gaat al snel wandelen en met Jorn haal ik enkele lopers in. Bijna boven moet Jorn ook in wandelpas en trek ik door. Ok, nu zit ik wel flink in het rood en dat zal ook zo blijven. In de lange afdaling kijk ik achterom en het lijk erop dat Jorn weer dichterbij komt.

Het laatste stuk is pittig met ook nog wind tegen. Mijn mond is gortdroog en van tempo maken is ook geen sprake meer. Jorn komt niet meer dichterbij en na 1:07:40 mag ik bekertjes water gaan zoeken.

Muziek: Lazuli –┬áJ’attends un Printemps

WedstrijdBemels Beste Boeren Bergloop
Datum01-07-2018
Afstand15,00
Uitslag01:07:40
Km/u13,30
/Km4:31
Deelnemers308
Plaats30
Categorie8