Den drieschloop herkansing

» Geplaatst door op 6 sep 2017 in Hardlopen | 1 reactie

Een tijd geleden had ik mij al ingeschreven, met de gedachte dat ik dan wel weer genoeg getraind zou hebben in mijn nieuwe achtertuin…

Maar hij komt eigenlijk nog te vroeg. Ik zit nog op 1 keer per week en echt veel km’s heb ik nog niet gemaakt. Een week vooraf ga ik met Stefan het parcours verkennen. Omdat hij in zijn marathonvoorbereiding zit plakken we er nog wat aan… Na bijna 27 Km doen de voeten bij thuiskomst flink pijn, maar in de rest van de week herstel ik prima.

Op de wedstrijddag heb ik mijn veters eens anders gestrikt, waardoor mijn wreef de ruimte krijgt. Het zonnetje schijnt, maar het is gelukkig niet zo warm als twee jaar geleden. Ik wil vooral ontspannen en steady lopen, het parcours is al zwaar genoeg, laat staan zonder fatsoenlijke trainingsarbeid.

Ik loop samen met Stefan weg, even later sluit ook Bassie aan. Het rondje door het centrum is gelukkig eruit gehaald, we gaan direct richting geulpark. De sfeer is gemoedelijk en er wordt wat gekeuveld over vakanties, teveel kilo’s, verbouwingen en wat ons nog te wachten staat. Na kasteel Schaloen steken we de weg over en begint het klimmen. Er zit nu een extra lusje in waardoor er ook meer geklommen moet worden, een onaangename verrassing zo vroeg.

Ik probeer me in te houden en de benen te sparen. Het is in de zon best warm en ik neem dan ook een paar tellen extra bij de drankpost. Na de lange afdaling richting Schin op Geul weet ik wat gaat komen – de Keutenberg. Bassie staat geparkeerd en zie ik daarna niet meer terug. Stefan vliegt echter als een veertje naar boven en heeft daar 15 seconden voorsprong. Ik laat hem lopen en hoop hem in het laatste deel nog te pakken.

Ik weet dat er nog 1 serieuze klim aankomt en nog wat kleine speldenprikjes. Ik kan het tempo iets opschroeven en pik dan ook de nodige lopers die er doorheen zitten op.
In de verte zie ik de 1e dame Nicole Warnier steeds dichterbij komen, maar Stefan is inmiddels gevlogen. De lange afdaling richting Schaloen volgt en vanaf daar is het nog maar een stukje vlak door het park. Ik zit een paar tellen achter Nicole, maar ik wil niet te diep gaan om haar nog te pakken. Achter me is in de verte nog niemand te zien. Lekker rollen naar de finish dus.

Na 1:35 zit de 20Km erop. De benen voelen goed en ik ben niet kapot. Dat in tegenstelling tot 2 jaar geleden waar ik ook nog een stuk langzamer was…
Hopelijk kan ik de komende tijd wat aan de snelheid werken, de afstand zit wel oké 🙂

Muziek: Skinnie – In ’t graas van de wei

WedstrijdDen Driesch Loop
Datum03-09-2017
Afstand20,00
Uitslag01:35:39
Km/u12,55
/Km4:47
Deelnemers132
Plaats30
Categorie9

1 reactie

  1. Frank weer back on track, en dat in zijn achtertuin.
    Sjiek is miech dat.
    Mooi resultaat en weer leuk om te lezen.
    Veer zien us