Die Hitze in Aachen

» Geplaatst door op 24 mei 2010 in Hardlopen | 3 reacties

Allereerst: ik ga dit najaar de marathon lopen! De Meerssen Marathon van 12 september zal mijn debuut worden. Het zal mij benieuwen… Eerst nog maar wat kortere afstanden, waaronder de halve van Aken die ik pinksterzondag heb gelopen. Twee weken terug liep ik goed in Visé (1:26:39) en een week later ging het heerlijk bij de Geuldalloop. Ik had dus goede moed, ware het niet dat het warm zou worden en een glooiend parcours. Dennis was er ook voor zijn 1e halve marathon.

Het was inderdaad bloedheet en een pr zou onmogelijk zijn. We vertrokken redelijk op tempo aan het 1e van de 3 rondjes. Al snel werd duidelijk dat we niet op de tijden moesten letten. We moesten een stuk klimmen, en dat in die hitte. Daarna volgde een fijne lange afdaling richting voetbalstadion en maakte we een rondje rond het veld om aan de tweede ronde te beginnen. We liepen in een klein groepje rond de 12e plek. Dit groepje viel uiteen en we bleven met 3 man over.

Bij de tweede keer klimmen hing Dennis aan het elastiek en moest een gat laten vallen. Ik liep nog samen met een lange Zweed en we werkten goed samen. In het stadion lagen we nu 10e en 11e, Dennis volgde op een 16 seconden. De derde ronde kon beginnen en het zou nu een kwestie zijn van wie de langste adem had in de volle zon.

We haalden nog iemand bij, maar hij en mijn Zweedse vriend moesten een gat laten vallen. Vooral bergop was ik sneller en verloor ik ze uit het oog. Het was nu ook inhalen geblazen want ik had de achterkant van het veld bereikt. De lange afdaling kwam zeer gewenst en ik liet me dan ook als een baksteen vallen. Ik haalde daar nog iemand in waarop ik een paar seconden voor kon blijven. De finish in het stadion was mooi en ik kwam als 8e binnen in 1:28:50. Gezien de omstandigheden zeker niet slecht, ik was al blij genoeg dat ik binnen was.

Dennis had het de laatste ronde wat minder goed maar kwam zeer verdienstelijk als 14e binnen in 1:31:30. Complimenten ook voor de organisatie van deze 1e editie, alles was piekfijn geregeld!

4 juni wacht nu de Pepijnloop (10km) om de week erna te knallen op Maastrichts Mooiste!

WedstrijdTivoli lauf
Datum23-05-2010
Afstand21,10
Uitslag01:28:50
Km/u14,25
/Km4:13
Deelnemers255
Plaats8
Categorie2

3 reacties

  1. GOED ZO! Ga zo door!

  2. Ik lees dat je de marathon gaat lopen.
    Ben je niet bang dat hierdoor je progressie op de korte afstanden gaat stagneren?

  3. Een beetje wel, maar dat neem ik op de koop toe. Ik zal moeten kijken hoe het gaat en dan zie ik dan wel weer verder…