Diepenbeek het nieuwe Oost-Maarland?

» Geplaatst door op 16 jun 2013 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Diepenbeek het nieuwe Oost-Maarland?

Kermisloop Diepenbeek

In de categorie gezellige avondwedstrijden voor mij alweer een nieuwe: de Kermisloop in Diepenbeek. Gezien de goede prestaties afgelopen weken dacht ik stiekem aan een nieuw PR…

Het zonnetje scheen en de sfeer in Diepenbeek was erg gemoedelijk, zoals dat gaat in Belgiƫ. Voor slechts 3 euro kun je nog tot direct voor de start inschrijven. De man achter de tafel kan een glimlach niet onderdrukken als ik zeg uit Maastricht te komen. Jawel, internationale wedstrijd!

Selina maakt zich klaar voor haar eerste 5 Km. Na de start zie ik pas hoeveel mensen er zijn, zelfs de burgemeester loopt mee. Na een iets te snelle start komt Selina na 2 ronden mooi onder de 29 minuten binnen, een mooie opsteker! Ik doe nog een korte warming-up en besluit weg te gaan op tempo 3:42 wat zou resulteren in 37 minuten (5 sec. onder PR).

Ik start snel en na een halve kilometer moet ik de rem erop doen om niet al teveel kruit te verschieten. Het parcours kent veel bochten met bijbehorende stoepjes en stukjes gras, opletten dus. Na het passeren van de kermis zit ronde 1 van de 4 er op en loop ik volgens het klokje precies op schema. Het kleine groepje waar ik in zat valt nu uiteen en ik blijf nog met 1 lange Diepenbekenaar over.

Ik merk daarna dat mijn GPS wat moeite heeft en soms een beduidend langzamer tempo aangeeft. Ik ga dus eigenlijk iets harder dan het schema en dat valt te merken als ik na 2 ronden doorkom in 18:10, mijn 5Km PR… Ik voel me goed en ik bedenk me dat ik het wel erg moet verknallen wil mijn plan niet lukken. Voor me zie ik inmiddels niemand meer, achter me is lange jan ook al ver weg. Ik kan het tempo redelijk vasthouden en met nog 1 ronde te gaan zit ik nog steeds ruim op schema.

Ik heb nog genoeg over om de laatste ronde te versnellen, het gevoel dat het gaat lukken is heerlijk! Als springplankjes haal ik de achterste lopers in. Met slechts 7 seconden verval in de 2e helft kom ik in 36:27 binnen als 10e. Omdat ik 2e was in mijn categorie mocht ik daarna ook nog op het podium een medaille ophalen bij de schepen.

Volgende week is het tijd voor heel iets anders, er moet dan ook gezwommen en gefietst worden in Stein…

Muziek: Eric Bibb – Good Stuff

WedstrijdKermisloop
Datum15-06-2013
Afstand10,00
Uitslag00:36:27
Km/u16,46
/Km3:39
Deelnemers80
Plaats10
Categorie2