Drukte in Luik

» Geplaatst door op 7 okt 2013 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Drukte in Luik

Nog nooit had ik de 10 in Luik gelopen, maar ik had wel vaker gehoord dat het daar erg gezellig was. Atletiek Maastricht gaat er elk jaar met een bus naartoe, dit keer ook met mij erbij.

Nadat we waren gearriveerd in het schitterende Luik was er tijd genoeg voor de start. De wedstrijd wordt door de brandweer georganiseerd en alles is piekfijn geregeld. Minouk waarschuwde me vooraf al voor de vele kinderen die meeliepen. Wellicht had ik beter al iets eerder in het vak kunnen staan, want het was bomvol! Zoveel mensen had ik niet verwacht (3339) en nu stond ik dus mooi op een ongunstige plek, er was geen doorkomen aan. Achja, vandaag was resultaat wat minder belangrijk. Het startschot klonk en ik wachtte geduldig totdat we al dribbelend van start konden gaan…

Ik liep helemaal aan de kant, in de hoop zo direct langs veel mensen te kunnen glippen. Het was echter zó ontzettend druk dat ik geen vaart kon maken. Mensen die met tassen renden, met de hond aan de lijn jogde of gewoon heel erg langzaam gingen… Af en toen kon ik in een bocht of op een stoepje wat versnellen, maar vaak moest ik daarna weer in de remmen. Het leek wel een interval training. Eerste kilometer in 4:07, ai.

De tweede kilometer ging vooral langs het water waar de duikers voor de zekerheid klaar stonden (geen railing). Ik kon hier op het uiterste randje wel wat sneller doorlopen, 3:58 deze kilometer. We gingen nu de brug over waar eindelijk wat meer ruimte kwam. Direct kwam er een kilometer van 3:33 aan, dat krijg je ervan.

Over het Place St.Lambert, waar weinig ruimte tussen de paaltjes was. Om toch maar mensen te blijven inhalen koos ik de snelste weg over een bankje. Nu waren de winkelstraten aan de beurt en daarna de Foire die nog dicht was. De geur van de vreettentjes maakt me bijna aan het kotsen, geen neus gebruiken dus. De brug weer over en door Parc de la Boverie. Eindelijk loop ik nu met mensen die redelijk mijn tempo lopen, al haal ik de meesten nog steeds met gemak in. Het tempo blijft hoog en ook in de laatste stukken kan ik nog versnellen.

Al met al valt de tijd van 37:34 nog reuze mee, al had er nog veel meer in gezeten zonder een trage start. Dat werd daarna echter ruimschoots goedgemaakt met het opruimen van de voorraad blond bier bij het plaatselijk café. Dat zorgde ook weer voor genoeg gezelligheid op de weg naar Maastricht.

Muziek: Kyteman – Une Seule Fois FT. Reazun

WedstrijdLes 10 km de Liège
Datum06-10-2013
Afstand10,00
Uitslag00:37:34
Km/u15,97
/Km3:45
Deelnemers3339
Plaats72
Categorie50