Een avond in Herten

» Geplaatst door op 4 jun 2013 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Een avond in Herten

Kragten avondloop herten

Als test en voorbereiding op Maastrichts Mooiste kwam ik de voor mij nog onbekende Avondloop in Herten tegen. Een 10 kilometer in de avond, ik mis de Nacht van Maarland nog steeds.

Ik was op tijd daar en kon nog even kijken naar de 5 kilometer. De sfeer was gemoedelijk en ik kwam toch enkele bekenden tegen. Er waren wat meer snelle mannen dan ik had verwacht, wellicht omdat deze wedstrijd onderdeel is van het Middenlimburgs Avondloopcriterium. Na het startschot volgde een blokje om en daarop volgend moesten 4 grote ronden gelopen worden.

Het plan was om rond tempo 3:45 te lopen, maar vooral niets te forceren. Ik had namelijk geen idee of ik weer de inhoud zou hebben nu mijn knieblessure eindelijk weg lijkt te zijn. Ik vond al snel een fijn groepje en bleef daar dan ook in hangen. Dat was maar goed ook want in het tweede deel van het rondje was er een flinke wind, samen met het klimmetje op het begin wordt het dan toch best een pittige. Het tempo lag inmiddels iets lager maar het zou zinloos zijn geweest om alleen tegen de wind in te gaan beuken. Inhouden dus!

De rondjes vlogen voorbij en ik voelde me erg goed. We liepen erg constant met de rondetijden 8:46, 8:47, 8:49. Ik wist dat ik de anderen in de groep makkelijk eruit kon lopen maar ik besloot te wachten tot het laatste rondje. Op de twee korte klimmetjes was ik in het voordeel en ik had al snel een groot gat te pakken. Daarna op de grote plaat doortrekken en kon ik zowaar nog twee lopers bijhalen. De laatste ronde ging in 8:28.

Ik kwam toch nog binnen de 38 minuten binnen, het zit dus wel redelijk goed 🙂 Zondag eens kijken hoe het ervoor staat op de 15 kilometer.

Muziek: Pink Floyd – Nobody Home

WedstrijdAvondloop Herten
Datum01-06-2013
Afstand10,00
Uitslag00:37:58
Km/u15,80
/Km3:48
Deelnemers134
Plaats14
Categorie7