Een, twee, tri!

» Geplaatst door op 24 jun 2013 in Fietsen, Hardlopen, Triathlon, Zwemmen | Reacties uitgeschakeld voor Een, twee, tri!

Triathlon stein

Triathlon. Het leek me altijd interessant, de combinatie van verschillende disciplines. Echter, ik kan niet (fatsoenlijk) zwemmen. Toch trok het me steeds meer en daarom bedacht ik me om toch maar eens een sprint afstand te doen.

Paul zat in dezelfde situatie dus we konden er samen naartoe werken, eveneens geholpen door een prima verzorgde clinic van Ferro Mosae.  Doel werd de sprint triathlon in Stein, later eventueel de Maastrichtse versie in september. 750 meter zwemmen, 25 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Nu schrik ik niet van de laatste twee onderdelen maar dat zwemmen…

Gelukkig is er een spiksplinternieuw Geusseltbad waar we konden trainen! Uiteindelijk maar 1 keer geweest, en nog een keer in zwembad Jekerdal. Als wetsuit-test nog even in het Grindgat bij Oost-Maarland gedobberd. That’s all folks! Die 750 meter zou ‘wel gaan lukken’, op het gemak en in ieder geval niet opblazen.

D-day! Toch wat zenuwachtig deze dag, een hele nieuwe ervaring. In tegenstelling tot normaal moet ik goed nadenken of ik alles wel bij me heb. Het is ideaal weer, het water 22 graden. Patrick en Julia troffen we in Stein. We waren ruim op tijd om onze spullen in de wisselzone te zetten en ons gereed te maken. Ik had totaal geen verwachtingen qua resultaat, gewoon gaan met die banaan. Ik wou Paul en Patrick in ieder geval wel in de gaten houden.

Zwemmen

Eerste onderdeel, moeilijkste onderdeel. Er stond een felle wind in de haven en het water was niet al te rustig. We sloten achterin de rij aan, gezien dat wel ongeveer onze plek zou zijn. Het startschot klonk en wij begonnen aan onze schoolslag. Ik had geen idee hoe hard we gingen, maar we lagen in ieder geval ver achterin te spartelen. Pas na een tijdje besefte ik dat ik wel erg onrustig aan het zwemmen was, niet lettende op ademhaling en ontspanning. Halverwege, Paul haalt me in de binnenbocht in. Ik blijf tot het einde een klein stukje achter hem zwemmen, zolang het verschil maar klein genoeg blijft. Het zwemmen is met wind en golfslag tegen nu wel pittig. Ik zie weinig, krijg regelmatig een klets in mijn gezicht en water in mijn mond. Na 19:37 zit het zwemmen erop, 113e van de 129. garmin

T1

Het trappetje op en even een paar stappen bijkomen. Al snel heb ik de looppas te pakken en muts, brilletje en bovenkant wetsuit af. Paul is een paar tellen eerder bij de fiets, 2 plekken naast mij. Omdat we zo’n trage zwemmers zijn is het lekker rustig in de wisselzone. Ik wissel iets sneller waardoor we achter elkaar de zone uit lopen. Ik zit ook iets sneller op de fiets waardoor ik gelijk een gaatje kan slaan. garmin

Fietsen

Eenmaal op snelheid gekomen kan ik eindelijk wat bijkomen van het zwemmen. Paul komt dichterbij en haalt me al snel in. Ik verlies hem daarna niet uit het oog. Het parcours heeft enkele stukjes waar de wind vrij spel heeft, nadelig voor mij. Op de kleine stukjes heuvel op haal ik de schade weer in. Ik haal veel mensen in, uiteindelijk 29. De 3 ronden gaan redelijk snel voorbij en per ronde gaat het tempo iets omhoog. In de laatste haal ik Paul in als hij wat aan het eten is, maar al snel zet hij aan om toch voor mij het fietsen te beëindigen. Net zoals we met de fiets vertrokken komen we nu gebroederlijk met de fiets aan. 44:30 gefietst, 54e fietstijd, nu op plek 84. garmin

T2

We hangen onze fietsen in het rek en de helm en bril gaan in de box. Als ik mijn schoenen aan heb en wegren zie ik dat Paul nog 1 schoen en sok moet aandoen. Het looponderdeel begint nu en dat is toch wel mijn sterke kant. garmin

Hardlopen

Na het kleine aanloopstukje begin ik aan de 4 kleine ronden. De benen zijn wat zwaarder maar het tempo zit er redelijk goed in. Ik haal weer veel mensen in, uiteindelijk 28. De ronde is klein en gaat direct al een stuk omlaag. Wat omlaag gaat moet ook weer omhoog dus ik vrees een klimmetje… Bij het keerpunt op de Brugstraat zie ik Paul al een stuk achter me lopen. Inderdaad mag er daarna een kort maar erg steil stuk geklommen worden bij de kerk. Dit hakt erin en de benen lopen vol, maar de aanmoedigingen bij de doorkomst helpen. Bij het keerpunt zie ik Paul nog net uit de Kuiperstraat komen, het verschil is groter en zal ook alleen maar groter worden. Ik vraag me onderhand af waar Patrick is, ik denk voor mij maar ik heb hem nog niet gezien. Achteraf bleek dat hij een minuutje later uit het water kwam en dus achter ons zat. Ik zet nog wat aan in de laatste ronde en ben blij als ik ruim binnen de 1,5 uur over de finish kom. 18:35 gelopen, 8e looptijd en 56e in totaal. garmin

Met 1:27:29 ben ik zeker niet ontevreden, maar ik had dan ook geen verwachtingen. 3 minuutjes later komt Paul binnen, het was lang een spannende strijd!

Volgend weekend wederom fietsen (Ronde van Wolder) en lopen (BBBB). Geen zwemmen dus 😉

Pos
StartNr
Categ
#categ
Swim
#swim
Change1
#change1
AfterChg1
Aanloop
BikeLap1
BikeLap2
BikeLap3
Bike
#Bike
AfterBike
#afterbike
Change2
#change2
AfterChg2
RunLap1
RunLap2
RunLap3
RunLap4
Run
#run
Total
56
307
H24
23
00:19:37
113
00:02:19
61
00:21:56
00:03:12
00:14:11
00:13:52
00:13:16
00:44:30
54
01:06:26
84
00:02:29
13
01:08:54
00:04:39
00:04:42
00:04:41
00:04:35
00:18:35
8
01:27:29

Muziek: M83 – Midnight City

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Triathlon Maastricht, thuiswedstrijd! - Franksoeters.nl - […] de sprint-afstand in Stein konden Paul en ik het natuurlijk niet maken om de 1e triatlon van Maastricht over…