Eerste Nederlandse Cross Industrie

» Geplaatst door op 7 nov 2011 in Hardlopen | 1 reactie

Het is weer zover. Sommige wedstrijden wil je gewoon nooit missen, zo ook niet de Enci-bergloop. Het cross-seizoen mag weer beginnen 🙂 Voor de 5e keer op rij bestond het weekend ook uit het jaarlijkse slotconcert van Rowwen Hèze. Ik stond dus weer lekker fit aan de start…

Ik heb het idee dat de verandering in trainingen bij Uros zijn vruchten afwerpt, ook gezien hoe makkelijk ik vorige keer al liep in Hasselt. Ik hoopte dus in ieder geval de vorige 4 tijden bij deze loop te gaan verbleken. Weer was ideaal, ondergrond beetje nat, maar niet heel erg modderig. Voor de zekerheid wel de cross schoenen gepakt.

Ik en BartEn dan begint het feest weer, 3x die *berg op. Eerst keer loopt nog lekker. Ik probeer bij Dennis aan te haken maar het is druk en ik kom vast te zitten. Ook Martin verlies ik uit het oog. Ik besluit mijn eigen tempo te zoeken. De eerste ronde gaat in net over de 11 minuten, dat klinkt goed.

Op de 2e keer klimmen voelt het nog wel goed. Inmiddels zie ik Bart voor me verschijnen, wat vrij ongebruikelijk is. Hij voelt zich niet lekker en wil uitstappen, maar haakt toch aan. We lopen een rondje samen en ik begin me wat beter te voelen. Zowaar zie ik Martin weer een stukje voor me lopen, en ik kom steeds wat dichterbij. Ik merk dat ik me sterker begin te voelen.

De 2e rondetijd is nagenoeg gelijk en de 3e klim staat alweer klaar. Vrij snel verlies ik Bart en in de hairpins ziet Martin me nu ook aankomen. Hij sluit aan bij Raoul, die ook op het toneel verschijnt. Het loopt nog altijd wel lekker. Vlak voor de laatste afdaling versnel ik wat, maar Martin doet hetzelfde. Ik sluit bij Raoul aan maar dender in de afdaling gelijk over hem heen. Martin blijft te ver weg.

Hoewel ik me niet top voelde ging het toch best goed. Met 33:21 is mijn tijd toch met 1:37 aangescherpt, geen gering verschil. Voorbode voor de komende wedstrijden?

Muziek: Rage against the machine – Wake up

WedstrijdEnci Bergloop
Datum06-11-2011
Afstand8,00
Uitslag00:33:21
Km/u14,39
/Km4:10
Deelnemers246
Plaats28
Categorie17

1 reactie

  1. Volgende maal moet ik toch maar eens met achteruitkijk spiegels en brede ellebogen gaan lopen 🙂