Eindhoven, het vervolg

» Geplaatst door op 19 okt 2015 in Hardlopen | 2 reacties

3 jaar geleden alweer. In Eindhoven moest het gebeuren maar het zou Amsterdam worden, daar gebeurde het niet. Na de uitstekende Via Belgica probeerde ik het nogmaals.

Als de afstand kloppend was geweest had ik hem waarschijnlijk al in Maastricht onder de 3 uur gelopen. Dit was dus zeker het plan in Eindhoven. Ik kon de nacht daar doorbrengen waardoor ik uitgerust aan de start stond. Een hoop Limburgers waren aanwezig om samen onder de 3 uur te geraken. De omstandigheden zijn ideaal, hoewel lange mouwen voor mij geen overbodige luxe zijn.

Na de start volgde ik Jo. Later sloot een grote groep aan met ook Erik Haakma daarbij. Het ging iets te hard, na 10 Km hadden we al 50 seconden marge. In de groep loopt het echter fijn en nu afhaken lijkt me geen verstandige keuze, zeker met het oog op de wind.

Het groepje limbo's - Foto: Herman GerardsHet parcours is 1 grote ronde maar dat heeft wel invloed op de aantrekkelijkheid. Vooral het stuk langs de campus is saai en dat wordt geïllustreerd door de ‘dj’ die verschrikkelijke muziek laat klinken en zelf ligt te pitten in zijn busje. Bij ons zit de ontspannen sfeer er nog wel in. We lopen weer richting centrum en halverwege komen we door in 1:28:53. Nog steeds te hard inderdaad. Ik merk dat ik moeite heb om aan te haken bij de groep, zo kan ik dit niet gaan volhouden.

Ik zet het tempo vast op 4:15, het oorspronkelijke plan, en laat de groep gaan. Na 25 Km voel ik echter de bovenbenen opkomen. Ze lopen vol en zijn zwaar, ai! Ik laat het tempo nog meer zakken, ik reken uit hoeveel ik nu mag verspelen en het is nog mogelijk. Na 30Km (2:07) zie ik het somber in en moet ik even stoppen om de benen los te schudden. Ik ga mezelf hier niet kapot lopen, over 6 weken wacht cyprus en blessures kan ik dan niet gebruiken.

In de volgende 10 Kilometer ben ik meerdere malen even gestopt om de benen los te maken en mijn rust te pakken. Op deze manier blijft het tempo enigszins acceptabel. Eindelijk aangekomen bij Strijp-S komt er zowaar weer wat tempo in. Ik probeer alsnog te genieten en haal nu nog veel mensen in. Stratumseind is zoals verwacht kippenvel. De saaie finishstraat volgt en na 3:06:49 zit de klus erop, met behoorlijk wat spierpijn in de bovenbenen.

Alweer een stuk ervaring in de pocket, volgende keer beter. Nu op naar Cyprus voor de loodzware 4-day challenge!

Muziek: Sonny Rollins – St. Thomas

WedstrijdEindhoven Marathon
Datum11-10-2015
Afstand42,20
Uitslag03:06:49
Km/u13,55
/Km4:26
Deelnemers2017
Plaats277
Categorie80

2 reacties

  1. Jammer dat je er vanaf moest.
    In de Via Belgica ging je super
    Het kan niet altijd zondag zijn.☺
    Jouw tijd komt nog.
    Veer zien us

  2. Jammer dat het je niet gelukt is om onder de 3 uur te blijven terwijl je weet dat het erin zit. Desalniettemin een fantastische prestatie! Mooi gedaan!