Familieloop als opsteker

» Geplaatst door op 23 apr 2013 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Familieloop als opsteker

DIS Familieloop 2013

Nog een week tot de Bata. De snelheid zit er weer redelijk in, de lange afstand nog niet. Ik besloot om naar de DIS Familieloop in Sittard te gaan om mijn loophumeur hopelijk wat op te krikken.

Het was heerlijk weer. Nauwelijks wind, niet koud, niet te warm, licht bewolkt. Om 13:30 klonk het startschot voor de 5.2 Km. Eerst maken we 2 rondjes van een dikke kilometer door het centrum. Het is veel keren over de kinderkopjes, paaltjes ontwijken en stoepjes nemen. Voor me is een klein groepje weg en ik probeer zelf met 2 anderen een groepje te vormen. In het tweede rondje gaat het me iets te langzaam en laat ik ze achter.

We beginnen nu aan de Kollenberg, een gelijkmatige klim van 600 meter. Deze ken ik gelukkig van de 15 Km die ik hier vaker gelopen heb. Ik krijg de aanmoedigingen van Renée en Luc en ik hoor dat ik rond de 8e plek loop. De jongens voor me moeten echter meer tempo inleveren en dan trekt de klim zich lang. Bovenop heb ik ze alle drie te pakken en begin ik aan het blokje om. Ik wist niet dat hier ook een stukje dalen en klimmen in zat, maar ik weet dat ik daarna gelijk de Kollenberg weer af kan knallen.

Het is druk op de weg want veel mensen zijn nu aan de klim bezig. Ik zie dat het gat achter me inmiddels groot genoeg is. Hoewel ik dichterbij kom is het gat voor me te groot om nog in te halen. Uiteindelijk kom ik als 5e binnen. Ik ben erg tevreden met de tijd, een goede opsteker dus voor dé Bata!

Ik zal tijdens de bata wederom in de nacht lopen, etappe 5. Na weinig slaap en een lange treinreis staat dan wellicht nog de Treechloop op het programma!

Muziek: Daft Punk ft. Pharrell Williams – Get Lucky

WedstrijdDIS Familieloop
Datum21-04-2013
Afstand5,20
Uitslag00:18:55
Km/u16,49
/Km3:38
Deelnemers287
Plaats5
Categorie4