Gegokt en…?

» Geplaatst door op 15 jun 2014 in Hardlopen | 3 reacties

Finish Maastrichts Mooiste 2014

Na de marathon kwam de training langzaam op gang. Het ging goed, tot een iets te enthousiaste training… De enkels vonden het alles behalve leuk. Wat nu met Maastrichts Mooiste?

Indien ze ‘warm’ zijn valt er best te lopen, maar het doet pijn in bochten en afdalingen. Ik besloot het toch te gaan proberen gezien er verder niet echt iets op het programma staat behalve fietsen. Ik liep in het team van Saus dat speciaal voor stichting PIMMA een actie had opgezet.

Bij het warmlopen voelde het totaal niet ‘stevig’ in het onderstel. Ik wou wel op redelijk tempo weggaan, maar als het té erg zou worden dan zou de rem erop gaan.

De eerste bochten waren even doorbijten maar even later liepen we een lang stuk langs de maas. Ik liep achter Stefan aan tot aan de klim naar de kerk van Sint Pieter boven. Ik liet hem achter en zag even later Jerome van Grol en Jules Crouzen op komen doemen. We vormden een groepje waar ook later Erik Haakma bij aansloot. Het tempo was niet onaardig en voor ons liep inmiddels good old Jo. Met hem was het echt jojo-en gezien we hem bergop inhaalden en hij weer fluitend daarna voorbij sjeesde, keer op keer.

Het gaat enigszins goed met mijn enkels, op wat pijntjes na in de bochten. De afdaling naar Kanne is echter niet leuk en het gaat hier toch wel significant meer pijn doen. De twee klim rond het Chateau Neercanne volgt en ik loop nu alleen nog met Jerome. Boven hebben we een aardig gat op Jo maar nu komt weer een lange afdaling…

Het gaat alles behalve lekker, de enkels zitten tegen hun grenzen aan te hikken en af en toe komt er een misselijk steekje. Jo dendert weer voorbij. In Biesland is het gelukkig weer vlak en lijkt de schade mee te vallen. Ik heb Jerome moeten laten gaan maar ik sluit weer bij Jo aan. Op de Jekerweg schroef ik het tempo op en Jo moet helaas lossen.

Het tempo zit er nog in maar het begint nu wel zwaar te worden. Het duurt lang voordat ik weer op de Maasboulevard aankom om richting stadspark te gaan. Ik lijk echter wel weer op Jerome in te lopen… Met nog 1 kilometer te gaan sluit ik aan en gezien ik veel had ingelopen besluit ik ook maar om nog eens te versnellen. Ik loop nu op het tandvlees maar ik ruik de vis op de markt al.

Met een niet onaardige tijd van 1:04:11 kom ik over de streep. Gezien de omstandigheden had ik het helemaal niet verwacht! De enkels voelen stijf, opstaan zal morgen geen pretje zijn. Over de organisatie kan ik nog een hele blog schrijven, nog steeds ontzettend slecht. Ik ben zeer benieuwd of de marathon volgend jaar van de grond komt (de inschrijving gaat vandaag van start, maar je weet nooit waarmee ze je gaan verrassen).

Muziek: Paquito D’Rivera – Paquito’s Samba

WedstrijdMaastrichts Mooiste
Datum15-06-2014
Afstand16,09
Uitslag01:04:10
Km/u15,05
/Km3:59
Deelnemers1475
Plaats28
Categorie7

3 reacties

 1. Hej Frank,
  Opnieuw petje af huur. Waor ut daobei neet hiel werrem?
  Kins de nao-gaon as de gein blessure zouws hubbe!
  Hopeluk velt ut opstaon murrege met.
  Lekker oetruste noe, groetjes: Anke

 2. ’t waor redelijk werm, mer veel mit. Gelukkig waor iech lekker kort geknip he 😉

 3. Compliminte Frank.
  JoJo wordt noodgedwongen, door krachtverlies heuvel omhoog, in de afdaling de gaatjes dicht te lopen.
  Dat gaat een aantal keren goed maar in St.Pieter was de fut er even uit.
  Wel mooi om van nabij nog hardlopend te mogen zien hoe jij en Dennis een positieve sportieve ontwikkeling door maken.
  Mijn hoop is om bij het langere loopwerk nog wat partij te mogen bieden.
  Veer Zien Us. (Marathon Meerssen?)