Generale repetitie in Meerssen

» Geplaatst door op 15 sep 2015 in Hardlopen | 1 reactie

Meerssen marathon 2015

Nog 4 weken te gaan tot de marathon in Eindhoven. Tijd om de benen te testen in de Meerssen marathon, met de optie om na 32 Km te stoppen.

In Meerssen liep ik mijn eerste marathon. Tegenwoordig gaat die in 4 ronden, jammer. Ook het deelnemersaantal is op de marathon en 20 mijl gering, maar dat mag de pret niet drukken.

Jo voelt zicht niet topfit en doet het een tandje rustiger aan. Ik wil zelf niets forceren en ga met hem meelopen. Het tempo ligt na de start niet te hoog en we beginnen aan de klimmetjes, die er veel zijn op dit rondje. We lopen in een groepje met oa Rene van Uum. De eerste ronde voltooien we probleemloos in iets meer dan 3 kwartier. Het loopt prima en ik voel me ontspannen.

Meerssen Marathon 2015

Doorkomst Markt

De tweede ronde gaat nog steeds soepel, alhoewel de klimmetjes toch erin beginnen te hakken. Rene en Jo hebben er zin in en trekken bergaf stevig door. Het lijkt me verstandig om het vandaag bij de 32 Km te houden. Na 1:31 komen we weer op de Markt door. Enkele lopers zijn nu klaar, ik doe nog een rondje. Jo heeft het steeds moeilijker en ik probeer hem te ondersteunen. Mijn gelletje heb ik toch niet meer nodig.

Als we uiteindelijk weer afdalen richting de Markt voel ik me nog prima. De verleiding is groot om nog een rondje te doen, maar dat zal ook invloed hebben op de komende trainingsweek. Na 2:20 vind ik het welletjes en wens ik Jo veel succes met zijn laatste ronde in zijn 99e marathon. Op naar Eindhoven!

Muziek: David Bowie – Heroes

WedstrijdMeerssen Marathon
Datum13-09-2015
Afstand31,60
Uitslag02:20:11
Km/u13,53
/Km4:26
Deelnemers80
Plaats13
Categorie4

1 reactie

  1. Top vaan diech um miech zoe te steune.
    Veer Zien Us in Marathon Eindhoven.

    Sportieve Groeten