Geslaagde Maastrichts Mooiste!

» Geplaatst door op 15 jun 2010 in Hardlopen | 4 reacties

Eindelijk weer tijd voor Maastrichts Mooiste. Na twee jaar tegen het uur aangehikt te hebben was nu dé kans om onder het uur te komen op dit parcours. Het debacle van vorige week wilde ik ook graag wegspoelen met een goede prestatie. Met de vorm zit het goed momenteel. Dennis kampte afgelopen week met een lichte hamstringblessure, het was te hopen dat die niet ging opspelen.

Doelstelling was dus het uur. Het plan was om de eerste 5 Km een voorsprong te pakken op het 15 km/u schema. Die moest ik daarna dan weer inleveren bergop. In het laatste gedeelte kon ik dan eventuele achterstand nog goedmaken.

Dennis vertrok te hard voor mij en ik zocht een groepje. De 1e 2 Km gingen al in 7:30. Ik besloot het tempo iets te minderen, ik had immers al een goed gat te pakken op het schema. Bij het keerpunt op de Hertogsingel zag ik dat Raoul Sproncken een groepje voor me zat. Na 19:19 kwam ik door bij 5 Km, ik had dus 41 seconden te verliezen bergop. Op het lange stuk richting Kanne kon ik goed zien dat Dennis 2 groepjes verder liep op zo’n 300 meter. Het groepje met Raoul kwam steeds dichterbij.

Na 6 Km begint het klimmen: de steile maar wat kortere helling bij Apostelhoeve. Boven zat ik inmiddels achter Raoul en op de Muizenberg kon ik redelijk doortrekken. Boven aangekomen haalde ik ook Dennis bij. Hij had last van zijn blessure en kon het tempo niet hooghouden. Daarvoor zag ik inmiddels een groepje rond Belinda Westera opdoemen, altijd wel een fijn teken!

De lange Susserweg vals plat omhoog vreesde ik, maar een lange kerel (met lange broek) kon mij er overheen loodsen. Ik kwam bij het 10 Km punt na ongeveer 40:15. Nog 15 seconden goed te maken dus! Ik voegde me inmiddels bij het groepje van Belinda en het tempo werd weer opgeschroefd. Ik voelde me goed en met nog zo’n 2,5 km te gaan besloot ik aan te zetten om nog wat uit te lopen. 2 man gingen met me mee en het tempo lag ruim boven de 15 per uur, het zag er dus goed uit! Met nog 2 km te gaan wist ik dat ik die voorsprong niet meer kon verknallen. De entree in de binnenstad was dan ook zalig en de laatste 5 waren uiteindelijk in 18:47 gegaan, 59:02 dus als resultaat!! (3,5 minuut sneller dan vorig jaar…) Dennis kon er nog 1:01:29 van maken maar baalde als een stekker. Wat kunnen blessures toch vervelend zijn…

Daarna was het net als vorig jaar de bedoeling om te kijken wat de benen nog over hadden op de 5 Km. Ik had van de 15 Km geen last (ik voelde me super natuurlijk) behalve dat de benen natuurlijk wel zwaar waren. Dat was dan ook meteen te merken na de start. De 1e Km ging nog redelijk hard maar daarna schommelde het zo rond de 15 km/u. Ik wilde toch wel proberen om onder de 20 minuten te blijven.

Halverwege haalde ik de dames van Caesar in, een teken dat het er in ieder geval in zat. De benen kregen het inmiddels nog zwaarder, mede door het bochtige en ongelijkmatige parcours. Het laatste stuk richting markt liep ik dan ook echt op mijn max (hartslag 203) en dat resulteerde gelukkig in 19:51!

Mijn dag kon dus niet meer stuk :). Na een douche en wat eten nog lekker op het terras met Dennis de boel laten bezinken met een glas bier.

Muziek: Jorge Ben Jor – Pais Tropical

WedstrijdMaastrichts Mooiste
Datum13-06-2010
Afstand15,00
Uitslag00:59:02
Km/u15,25
/Km3:56
Deelnemers1763
Plaats33
Categorie10
WedstrijdMaastrichts Mooiste
Datum13-06-2010
Afstand5,00
Uitslag00:19:51
Km/u15,11
/Km3:58
Deelnemers1508
Plaats46
Categorie0

4 reacties

 1. mooie prestatie en leuk stukje geschreven!heb nog steeds last, deze week maar eens rust.

 2. Goed gelopen zeg!!!!
  Mooi in de schaduw van Erik gelopen 😉
  Je begint een geduchte concurrent voor hem te worden en gezien het leeftijdsverschil zul je hem nog wel gaan inhalen!!!!

 3. Thnx! Het verbaasde me ja dat ik vlak achter hem zat, maar ik las dat hij van een blessure last heeft/had?

 4. De jeugd heeft de toekomst.
  Er is nog hoop voor het voetvolk.
  Frank, GEWELDIG gelopen.