Gesmolten eieren zoeken

» Geplaatst door op 27 apr 2011 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Gesmolten eieren zoeken

Afgelopen weekend was het Pasen, dat betekend dus ook dat in Oirsbeek de Peter Rusmanloop is. Vooraf had ik twijfels welke afstand (5,5 of 16 Km) ik wilde lopen, als ik überhaupt al wilde gaan. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, het werden 10 Engelse mijlen in de wederom sterk aanwezige zon en warmte.

De vorige wedstrijden was ik wellicht te snel gestart, dus ik wilde nu niet direct te hard van stapel gaan. Dat gaat ook niet, aangezien je na 300 meter al mag klimmen. Ik loop uiteindelijk in groep van zo’n 8 man en dat voelt goed. Er loopt een groep voor ons die we naderen en de groep valt uiteen. We lopen nu nog met z’n 3en en dat zal nog een hele tijd blijven.

Ik heb het inmiddels warm en ik ben blij dat om de 4 Km een drankpost staat. De eerste 5 gaan in 19:30. Er moet nu weer wat geklommen worden en af en toe verlies ik wat meters op de andere 2, maar in de afdalingen kan ik weer aansluiten. Ook de wind komt nu af en toe stevig om te hoek kijken, maar het valt nog mee en koelt in ieder geval iets af. De 10 gaat in 39:18. Mijn ‘plan’ om onder de 1:02 te lopen wordt wellicht moeilijk, maar ik weet dat de laatste 3 Km omlaag gaan.

Eerst komt er echter nog een lang stuk wat iets omhoog gaat en waar de wind goed staat te blazen. Ik moet mijn compagnons helaas laten lopen maar we pikken wel nog een loper op. Daar kan ik bij aanhaken en we dalen de lange stukken omlaag. Helaas zit er niet de power in die ik vorig jaar had en dus is er niet veel tijdwinst te boeken. Ik kan wel nog een kleine versnelling plaatsten op het laatste stuk en ik haal net 2 seconden van mijn PR (de tijd van vorig jaar) af.

Nee, het lopen in de warmte wil nog niet echt wennen. Gelukkig loop ik 7 mei zo rond half 4 ’s nachts bij de Batavierenrace, weer bij het universiteitenteam  🙂

Bij terugkomst in Maastricht ben ik na een half uurtje weer op de renfiets gesprongen om met Jules 2 uur te fietsen langs wat Limburgse heuvels als Bemelerberg, Keutenberg, Eyserbosweg, Fromberg en Cauberg. Geïnspireerd door ‘Phil’ zullen we maar zeggen. Het voelde nu overigens nog warmer aan en na afloop was ik dan ook doodop…

Muziek: Michael Jackson – Stranger in Moscow

WedstrijdRusmanloop
Datum25-04-2011
Afstand16,09
Uitslag01:02:59
Km/u15,33
/Km3:55
Deelnemers335
Plaats26
Categorie11