Geuldalloop op herhaling

» Geplaatst door op 15 mei 2016 in Hardlopen | 1 reactie

Geuldalloop 2016 - Foto Peter Urlings

De laatste keer dat ik de Geuldalloop liep is alweer 5 jaar geleden… Ik voel me alles behalve fit, maar ik kan een pittige workout goed gebruiken.

Het is ideaal loopweer en ook het tijdstip van 17:00 bevalt me prima. De keren dat ik hier liep was het stramien hetzelfde: een heftig parcours en Jo Schoonbroodt die me op het laatste stuk opjaagt. 2 weken terug was hij echter 38 seconden rapper, maar hier moet iets meer geklommen worden…

De sfeer is gemoedelijk en heel veel lopers zijn er niet. De start is desondanks onrustig en Rene van Uum maakt een onfortuinlijke val op zijn gezicht. Het eerste groepje gaat hard weg en ik nestel me bij Jo.

Na een kilometer begint de lange afdaling naar de Geul. Ik haal Jo in en ik laat me als een baksteen vallen. Het gaat hard omlaag en het is zaak om met het koppie erbij te blijven. Langs de Geul beginnen de speldenprikjes, maar op de lange pittige klim van de Lijkweg is het aanpoten.

Van achteren komt iemand mij hard inhalen en ik denk dat het Rene is. Ik moedig hem aan, maar het blijkt oud-Urosiaan Bas Pierik te zijn die behouden is gestart. Ik haal wat mensen in maar ik weet dat het vanaf nu lastig herstellen is met enkele steile stukken omhoog maar zeker ook omlaag. Daarna volgt weer de lange afdaling richting de Geul.

Jerome van Grol haalt me nu in en voor ons komt Bas Utens dichterbij. Ik laat ze wat lopen en vind het eigenlijk wel goed geweest, netjes uitlopen en genieten. De verharde weg richting de voetbalvelden komt gewenst en bij het indraaien naar het laatste stuk kijk ik achter me… Een kopie van de vorige keren, Jo zit me weer op de hielen!

Toch nog maar eens volle bak gaan, ik heb zowaar nog wat snelheid over. Ik nader Jerome en Bas nog, maar ik kom net een stukje tekort. Niet ontevreden met een 10e plek, maar het scheelt maar liefst 1:17 met mijn snelste tijd hier. Genoeg ruimte om te verbeteren de komende weken!

Muziek: Foreigner – Feels Like The First Time

WedstrijdGeuldalloop
Datum14-05-2016
Afstand10,80
Uitslag00:44:30
Km/u14,56
/Km4:07
Deelnemers120
Plaats10
Categorie5

1 reactie

  1. De hubs toch weer een prima prestatie gelieverd. Leuk be- en geschreve.
    Chapeau Frank.
    Compleminte Ber en Anke