Gezellige Treechloop

» Geplaatst door op 23 apr 2012 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Gezellige Treechloop

Achtervolging op Jo in de Treechloop

Elk jaar niet te missen, de Treechloop die bij mij om de hoek plaatsvindt. De altijd gezellige sfeer en het afwisselende en mooie parcours zijn uitnodigend. Vorig jaar wilde was het te warm om een goede tijd neer te zetten. Dit keer zag het er iets beter uit en wilde ik voor een nieuw treech-PR gaan.

Na de start rende ik achter Jogger Jo en René van Uum aan. Het leek mij iets te hard te gaan en ik minderde vaart. Na aanmoedigende woorden van beide heren pikte ik nog even terug aan, maar nee, het ging echt te hard. Gezien Jo de marathon van Rotterdam nog in de benen heeft verwachtte ik hem wel bergop nog tegen te komen.

Zo geschiedde, na dik 3 Km begon de steile klim en al snel pikte ik Jo op. Ik sloeg met gemak een gat en zei ‘tot zo’ gezien Jo altijd wel terug komt. Halverwege kwam Jo inderdaad weer aanzetten met zijn grote plaat. Ik kon niet meteen aanpikken, maar het gat werd niet groter dan enkele seconden. Nu zag ik achter mij ook Jorn opduiken die de eerste helft blijkbaar wat slimmer had ingedeeld.

We denderden het ENCI bos in en hier kon ik wat versnellen. Jo en ik haalde nog een loper in en ik probeer ook op Jo in te lopen, zonder succes. Alleen op de hele korte hellingen pakte ik enkele meters, en ook in de steile afdaling Zonneberg-Slavante kwam ik iets dichterbij. Jo zag me komen in de haarspeldbochten en vond een slimme shortcut beneden. Zonder twijfelen nam ik natuurlijk diezelfde weg.

Ook op de laatste kilometer was hij niet te pakken. Mijn doel was in ieder geval bereikt, er ging bijna een minuut af van mijn snelste tijd op dit parcours. De 43:07 was genoeg voor de 11e plek.

Muziek: Bingo Players – L’amour

WedstrijdTreechloop
Datum22-04-2012
Afstand11,30
Uitslag00:43:07
Km/u15,72
/Km3:49
Deelnemers275
Plaats11
Categorie6