Grote hap eraf op Treechloop

» Geplaatst door op 21 mrt 2010 in Hardlopen | 4 reacties

De Treechloop, een prachtige klassieker en nog steeds een van mijn favorieten. Afgelopen jaren was het de 1e wedstrijd van het jaar. Dit jaar heb ik echter al wat kilometers in de benen. Na een trainingsdipje ben ik nu weer aardig op weg. Ik was dan ook vastberaden om mijn tijd van vorig jaar (47.41) te verbeteren. In een training vorige week zat ik daar al 10 seconden onder.

Temperatuur was met zo’n 10 graden ideaal, er stond weinig wind en er viel wat regen. Het zou dus modderig en glad worden. Het begin ging hard, ik probeerde aan te haken bij een groepje. Om me echter niet al voor de klim kapot te lopen liet ik me zakken maar het ging nog altijd boven de 15 km/u. Bij het begin van de klim werd al duidelijk dat het ieder voor zich werd en ik kon weer aanhaken bij de laatste van het groepje voor me. Ondertussen was het opletten voor alle gladde stukken en keien.

Bovenop kon ik (in tegenstelling tot vorige jaren) het tempo weer goed oppikken en ik haalde nog enkele lopers in. Boven op de st.pietersberg kon ik aansluiten bij de 2 lopers voor me. Door een meetellende toeschouwer hoorde ik dat we voor de 12e plek aan het strijden waren! Een loper van Uros viel al snel af, en we haalden nog een afzakkende loper in. Met een eindsprint kon ik nog een plaats opschuiven en kwam ik als 12e binnen in 44.01 ! Ik had onderweg niet op de klok gekeken dus het kwam nogal als een verrassing, 3.40 sneller dan vorig jaar 😀

Ik ben benieuwd wat ik op het snelle parcours van de Parelloop volgend weekend kan gaan doen, ik heb er in ieder geval zin in.

Muziek: Admiral Freebee – Always on the run

WedstrijdTreechloop
Datum21-03-2010
Afstand11,50
Uitslag00:44:01
Km/u15,68
/Km3:50
Deelnemers286
Plaats12
Categorie6

4 reacties

 1. Best Frank,

  Volgende week zal ik zorgen dat ik niet meer de “afzakkende loper” ben. 🙂

  Omdat ik een slechte daler ben en vanwege steken in mijn zij moest ik jullie laten passeren. Maar dat gebeurt me normaal niet. Bovendien is opgejaagd wild makkelijker in te halen dan een voorsprong te behouden.

  Maar wellicht kunnen we samen in Brunssum een goede tijd neerzetten. Ga zelf voor een tijd juist onder de 38 minuten.

  Groet,
  Raoul

 2. Nog vergeten

  De afstand is 11,1 km (maximaal). Zie hieronder de weergave van mijn loop (incl. km-tijden) met mijn Garmin Forerunner

  http://connect.garmin.com/activity/27619790

 3. Hee Raoul,

  haha ja je was een mooie springplank 😉 Kan gebeuren natuurlijk. Ik ben benieuwd wat het in Brunssum wordt. Heb zelf niet het idee dat ik onder de 38 minuten kom momenteel, maar vandaag voelde ik me wel erg goed, dus wie weet…

  edit: aha, ja ik kwam ook op 11,1 uit, maar mijn footpod is niet altijd even goed gekalibreerd. Dat het geen 11,5km is, is in ieder geval duidelijk. Eigenlijk best slecht van de organisatie…

 4. Nu moet ik me zorgen gaan maken.
  Dat je de veel betere loper bent wist ik natuurlijk al….maar niet ook nog leukere stukjes gaan schrijven he?!