Guess who’s back, back again

» Geplaatst door op 27 sep 2011 in Hardlopen | 2 reacties

Eindelijk. Dik 4 maanden na de Geuldalloop, en 3 na de al ietwat geforceerde 5 Km van Maastrichts Mooiste gingen zondag de groene sloffen weer aan voor een wedstrijd. In de tussentijd ben ik vrijwel hersteld van de blessure aan de scheenbenen en heb ik de training weer opgepakt. Dit doe ik nu overigens ook in clubverband bij Uros! In het overvolle weekend viel de keuze snel op de Maasrun in Lanaken. Al twee keer daar gelopen, maar afgelopen 2 jaar niet kunnen gaan omdat ik niet fit was.

Het was al duidelijk dat het een warme editie zou worden met een start om 15:00 in Rekem. Voor de inschrijving nog even het bovenbeen getest, dat ik wat geblesseerd had op de training de donderdag ervoor. Het leek goed aan te voelen. Bij de start besprak ik nog even de verschillende tactieken met Bassie. Vol vertrekken en zien waar het op uitkomt, of toch behoudend lopen?

Na een snelle 1e Km besloot ik om bij een groepje aan te haken dat rond de 15 per uur liep. Ik heb mezelf nog niet echt kunnen testen en wist daarom ook niet of ik genoeg inhoud en snelheid zou hebben om sneller te gaan. Het bleek al zwaar genoeg te zijn in deze hitte… Ik voel het bovenbeen, maar pijn of last was er gelukkig niet.

Halverwege zaten we enkele tellen onder de 20 minuten. Ik wilde dit doortrekken en eventueel alleen het laatste stuk nog versnellen. Toen het tempo dreigde in te kakken nam ik de kop over, maar de rest volgde helaas niet. Later kon ik aansluiten bij 3 andere mannen.

Na het lange stuk langs het kanaal konden we eindelijk Lanaken in. Het voelt wat sadistisch aan als je na 7 Km op luttele meters van de finish loopt, maar toch nog een pittig rondje door Lanaken mag maken. Ondertussen is het nog steeds bloedheet. Gelukkig staat er wat meer water langs de kant. Het bovenbeen is nu af en toe wat meer aanwezig maar alleen in de kleine afdalingen. Het is op de tanden bijten om het tempo te behouden, maar het lukt. Inmiddels is 1 van ons afgevallen en 1 weggelopen.

Met nog een kleine versnelling richting Kerkplein haal ik hem nog in en kom ik na 39:42 binnen. Een tijd waar ik rekening mee hield, maar met de wetenschap dat het zware omstandigheden waren weet ik dat weer op de goede weg terug ben!

Ik heb me overigens ingeschreven voor de marathon van Luxemburg op 19 mei!  🙂

Muziek: Fink – Walking in the sun

WedstrijdMaasrun
Datum25-09-2011
Afstand10,00
Uitslag00:39:42
Km/u15,11
/Km3:58
Deelnemers422
Plaats27
Categorie10

2 reacties

  1. Wauw! Weer een marathon op de planning, super! Als het mij lukt kom ik je aanmoedigen!

    Succes met de trainingen en alle geplande wedstrijden!

    xxMar

  2. Daanke!
    Kom je dan helemaal naar Luxemburg? :p