Hard in Brabant

» Geplaatst door op 30 sep 2013 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Hard in Brabant

Start etappe 8, Hart van Brabantloop

Alweer gezellig estafetten met Uros, ditmaal bij de Hart van Brabantloop rondom Tilburg. Vorig jaar ging Uros hier met de titel naar huis, voor mij is dit de eerste keer.

We mikken natuurlijk weer op een hoge klassering, maar we missen enkele kanonnen dit jaar. Om 5:30 stap ik in de auto richting Tilburg gezien de wedstrijd om 7:30 begint. Ik hoef pas rond 12:30 bij de 8e etappe van 9,5 Km. Na 2 etappes zien we Mark als 1e om de hoek verschijnen, we hebben een kleine voorsprong. Na het eerste blok staan we 2e op zo’n halve minuut. Spannend!

Net als de meeste estafette races zijn hier ook enkele herstarts. Hierdoor kunnen we de onderlinge verschillen niet meer zo goed in de gaten houden. Na het warmlopen wacht ik op Gerben die bij de herstart is vertrokken. Als eerste komt de loper van Appeltaart door, die aan een goede voorsprong werken. Gerben komt als 7e door en geeft het hesje door, ik mag aan de bak!

Het plan is om strak 3:45 per kilometer te lopen. Al snel wordt ik door lopers ingehaald die beduidend harder lopen. Aanhaken lijkt me onverstandig, gewoon mijn eigen tempo draaien. De wind komt af en toe opzetten maar ik kan wat schuilen achter fietser Elian. Mijn benen voelen niet super, maar vooralsnog blijft het tempo goed. Ik wordt echter ook getrakteerd op een pad met klinkers/zand dat er niet zo goed bij ligt…

Er komen weer wat hesjes in het vizier. Een van de jongens die me eerst nog hard inhaalde lijkt nu stuk te gaan. Iemand van een wat oudere generatie komt ook steeds dichterbij. Elian spoort me aan voor de laatste kilometer. In de straten van Oostelbeers heb ik hem te pakken en is het laatste stukje nog bochtig. Ik zie het wisselpunt pas laat maar kan netjes mijn hesje weer doorgeven aan Moniek. Met 35:28 best tevreden over deze vlakke race.

Het is duidelijk dat Appeltaart deze editie gaat winnen, maar Uros gaat mooi naar huis met een 2e plek in het algemeen klassement! Om 22:00 zit ik weer thuis op de bank met een biertje, te denken wat ik op zondag ga doen…

Muziek: AC/DC – Back In Black

WedstrijdHart van Brabantloop
Datum28-09-2013
Afstand9,60
Uitslag00:35:28
Km/u16,24
/Km3:42
Deelnemers82
Plaats8
Categorie0

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Toetje in Lanaken - Franksoeters.nl - […] was zaterdag een lange dag bij de Hart van Brabanloop, maar het kriebelde toch wel om zondag nog een…