Heerlijk afzien

» Geplaatst door op 12 dec 2011 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Heerlijk afzien

Nee, mijn planning kon beter. Je verjaardagsfeestje de avond voor een van de zwaarste en mooiste wedstrijden plannen. De juupkes liet ik dan ook maar staan, maar erg fit verscheen ik niet in Eijsden voor de Mescherbergloop.

Vorig jaar was mijn 1e keer en dat beviel mij uitstekend. De omstandigheden waren nu veel beter en ik ben ook wat beter in vorm. Richttijd was dus 1:02:40 maar veel zou er toch niet op de klok gekeken worden.

Het begin ging soepel en ik liep met Dennis en Jo weg. De koeien wisten van niets en renden nog even door het lint met deelnemers heen. Het is gelijk een lang stuk klimmen. Al snel komt Remko voorbij wat ik al had verwacht. In de afdaling kon Jo weer aanpikken maar in de volgende klim sloeg ik een gat en liep ik nog maar met 1 andere loper.

Het parcours blijft op en neer gaan en we razen over de bospaadjes. Ik zie dat de achterstand op Remko niet groter wordt, bergop zelfs wat kleiner. Ik laat mijn compagnon achter en ik haal nog twee anderen in. Nu loopt Remko enkele tellen voor me.

We betreden het Savelsbos en het begint nu zwaar te worden met enkele kleine klimmetjes en trappen. DĂ© trap komt steeds dichterbij en achter me zie ik dat Luuk zich ook nog heeft gevoegd bij de achtervolgers. We beginnen aan de lange trap en al snel haal ik Remko in. Ik besluit om gecontroleerd te blijven rennen en het gaat lekker. Ik nader ook heel snel de volgende 2 lopers en ik haal ze in. Die sluiten boven weer bij me aan.

De laatste lange stukken zijn nog even flink doorbijten maar de lange afdaling naar de finish komt precies op tijd. Ik moet iemand laten lopen, en er valt ook iemand af. Zeer voldaan staat de klok stil na 1.03.08. Het voelde goed maar toch een halve minuut langzamer dan vorig jaar. Volgend jaar toch mijn agenda wat beter in de gaten houden…

Muziek: Muse – Plug in baby

WedstrijdMescherbergloop
Datum11-12-2011
Afstand15,00
Uitslag01:03:08
Km/u14,26
/Km4:13
Deelnemers386
Plaats25
Categorie12

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Met een goed humeur het jaar uit « Franksoeters.nl - [...] wedstrijd: Mescherbergloop (15 km | 1:03:08 | 14.26 km/u | [...]