Het langere werk

» Geplaatst door op 12 mrt 2012 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Het langere werk

Foto: Herman Gerards

Training begint weer een beetje op gang te komen, maar er moet nog meer lang werk ingebouwd worden. De laatste keer dat ik voor afgelopen week 15 km liep of meer was de Mescherbergloop… Daarom viel mijn keuze bij de Westzipfellauf ook op de halve marathon, meer als training dus.

Ik wist dat ik niet veel kon verwachten van mijn tijd, dus ik wilde ‘rustig’ vertrekken op 15Km aan het uur. Ook Rene van Uum wilde rustig gaan lopen, en na de start liepen we al snel in hetzelfde groepje. De eerste kilometers gingen goed, na 5 stuks liep ik net onder de 20 minuten. Rene liep inmiddels een tandje harder en ik liet hem dan ook lopen, wilde vasthouden aan mijn eigen tempo. Ik liep dan ook helemaal alleen, flinke stukken in de wind. Die komt elk jaar wel opdraven…

Dat tempo moest echter ook iets omlaag, ik gaf steeds een paar seconden toe per kilometer. Mentaal werd het nu ook wat zwaarder. Na 10Km was ik 40:19 bezig, maar het tempo zat inmiddels op 4:10 per kilometer. Ik besloot dit aan te houden en ik kwam gelukkig weer wat in mijn ritme. Voor me naderde een Duitser die ik snel achter me liet. Ik zag echter ook dat achter mij Rene Broens snel dichterbij kwam.

Nu liep Harry Kamphuis als lokaas voor me, ook die kwam dichterbij. Prompt zag ik Rene van Uum weer lopen, hij voelde zich niet goed en moest helaas een paar keer wandelen. Ik haalde ook Harry in, maar Rene Broens liep een sterk laatste stuk en die moest ik laten gaan.

Uiteindelijk kwam ik na 1:26 binnen. Gezien de omstandigheden moet ik daar tevreden mee zijn, veel was er ook niet te verwachten. Bij de Venloop zullen de omstandigheden waarschijnlijk beter zijn met veel volk, deelnemers en ambiance!

Muziek: Fink – Yesterday was hard on all of us

 

WedstrijdWestzipfellauf
Datum11-03-2012
Afstand21,10
Uitslag01:26:00
Km/u14,72
/Km4:05
Deelnemers247
Plaats17
Categorie3