Hitteplan geactiveerd

» Geplaatst door op 31 aug 2015 in Hardlopen | 1 reactie

Den driesch loop 2015

Om wat meer kilometers in de benen te krijgen ging ik naar de Den Driesch Loop in Valkenburg. Voor mij de eerste keer, ik wist dat het een zware zou zijn.

Miljaar wat was het warm… Selina deed de 5 dus ik was er al wat eerder. Het werd alleen maar warmer en warmer en ook zij had daar last van. Na de start voegde ik me bij Jo, die net als mij niet te hard wou vertrekken. Nee, dit was geen dag om te vlammen. De eerste flinke klim deed zich aan en ik sloeg een flink gat met de rest, hoewel ik toch rustig aan deed. Klimmen gaat me nou eenmaal makkelijk af, maar bovenop was het weer bloedheet. Ik hobbelde door tot de rest aansloot.

In de lange en vervelende afdaling richting voet Keutenberg kwamen er wat blaren opzetten op beiden voeten, ai. En ik moest al een hele tijd plassen. Toch maar even langs de kant de blaas geleegd, voor het eerst tijdens een wedstrijd. De Keutenberg omhoog ging goed en ik haalde Jo weer bij, evenals enkele wielrenners.

Ik had het moeilijk, voelde me niet goed. Had last van de blaren, had nog het gevoel dat ik moest pissen, had het veel te warm. Bij de waterposten namen we de tijd om te drinken en af te koelen, maar ik had het idee dat zelfs er een trainingsloopje niet meer in zat. Net op het moment dat Jo een bochtje binnendoor wou pakken en zich verliep stopte ik in de schaduw. Ik wachtte daar een paar minuten en vroeg me af wat ik zou doen. Doorlopen tot de volgende post en daar uitstappen?

Bassie kwam aan met Rene, een opsteker. Ik liep met ze mee. De volgende zware beklimming kwam eraan, en eigenlijk ging dit weer goed. Maar bovenop was het weer prijs, veel te warm. Ik liet Rene weer gaan en Bassie zat een stuk achter mij. In het bos wachtte ik weer een paar keer, en eindelijk kwam nu de afdalingen. Helaas was dit een pijnlijk gebeuren door de blaren. Beneden wachtte ik bij de waterpost op Bassie en samen kropen we richting finish.

Nee, dit was er eentje om snel te vergeten. Het parcours zal best mooi en uitdagend geweest zijn, maar in dit weer is het niet leuk. Ik denk dat dit met stip op 1 komt van zwaarst gelopen wedstrijd. Hopelijk is het in Meerssen minder warm.

Muziek: The Merrymen – Feeling Hot Hot Hot

WedstrijdDen Driesch Loop
Datum30-08-2015
Afstand20,00
Uitslag01:41:22
Km/u11,84
/Km5:04
Deelnemers126
Plaats28
Categorie4

1 reactie

  1. En toch waor ut sjiek um samen te loupe