Hivernaltrail, wederom afzien

» Geplaatst door op 6 feb 2019 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Hivernaltrail, wederom afzien

Vorig jaar was het ploeteren tijdens de night trail, nu koos ik als voorbereiding op de marathon voor de 30 Km trail.

Wederom een heerlijk zonnetje aan de hemel, dan heb je er toch net iets meer zin in. We kijken nog even naar de vertrekkende helden op de 50Km, een half uurtje later ben ik aan de beurt. Het eerste stuk herinner ik me nog wel van vorig jaar…

De trappen naast Snowworld probeer ik behouden op te gaan, het heeft geen nut om hier al te knallen. Tevens is het stuk erna erg technisch met steile afdalingen en klimmetjes. Na 4 kilometers gaat het eindelijk wat rustiger.

Na 8 Km neem ik even de tijd op de goed ingerichte post. Een stukje verderop zie ik dat een aantal mensen verkeerd is gelopen. De afslag naar links het bos in is inderdaad bijna niet te zien! Ik vraag me af wie hier allemaal rechtdoor is gelopen en 2km heeft afgesneden. Een paar mensen halen me later pas weer in. Na 15 Km is daar de zogezegd laatste post waar ik wederom de tijd neem.

Het blijft eigenlijk op en neer gaan en na 20 Km zijn mijn benen aardig leeg. En de rest ook eigenlijk. Ik voel een hongerklopje aankomen, dit wordt een zware. Als ik ook nog uitglijd op een trappetje en mijn knie stoot is het feest compleet. Nee, ik voel me niet echt lekker meer.

Ik kom nu weer bij de splitsing terug en daar stond… jawel, een post! Wat een geschenk, ik kan de voorraad even aanvullen en voel me daarna een heel stuk beter. Ik moet nog flinke stukken bergop, maar dit gaat wel weer wat beter.

De laatste stukken op de Wilhelminaberg zijn inderdaad erg steil, en omlaag is het al helemaal skiƫn over de modder. Met wat andere lopers zien we de lol er wel van in, we zijn immers bijna binnen. Net over de 3 uur smaakt de erwtensoep als nooit tevoren.

Muziek: Leprous – From The Flame

WedstrijdHivernal Trail
Datum03-02-2019
Afstand32,00
Uitslag03:01:56
Km/u10,55
/Km5:41
Deelnemers101
Plaats16
Categorie15