Hollen de in de achtertuin

» Geplaatst door op 3 sep 2018 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Hollen de in de achtertuin

Ik kan natuurlijk niet ontbreken bij de Den Drieschloop in mijn nieuwe woonplaats. Een pittige halve marathon!

De vorige keren dat ik meedeed was het snikheet en was ik niet in beste doen. Ook nu is het warm, maar in de schaduw is het prima. Tevens loopt de marathon voorbereiding prima, dus ik zou redelijk fit moeten zijn.

Met de wetenschap van wat gaat komen vertrek ik met de rem erop. Na Kasteel Schaloen dient zich al de eerste pittige klim aan. Ik haal Jo in, maar ik weet hoe dat gaat… In de afdaling komt hij met Jorn voorbij draven. Op de volgende kuitenbijter haal ik ze weer in, maar natuurlijk komt Jo weer langszij in de afdaling.

De Keutenberg. Gevreesd door wielrenners, maar ook voor hardlopers geen pretje. Jo moet passen en Danny Huisman sluit aan. Met kleine pasjes geraken we boven, met de zon op ’t bolleke is het toch wel warm. Bij de drankpost neem ik iets meer tijd en laat ik de rest lopen.

De laatste klim richting IJzeren gaat prima en bovenop zit ik weer bij de rest. Een klein stukje staat hier de wind tegen. In het bos merk ik dat de benen toch wel goed zijn en zet ik een tandje bij. Achter me zie ik alleen Roger Sieben volgen.

Na een lange afdaling kom ik weer bij Schaloen en kijk ik achterom. Natuurlijk hebben we daar Jo, miljaar, waar hebben we dat eerder gezien… Ik haal wel nog iemand in, maar Jo komt dichterbij en dichterbij… In het park probeer ik alles eruit te persen, het gat blijft uiteindelijk 10 seconden.

Door drie extra lusjes lijkt de afstand nu wel redelijk te kloppen, desondanks ben ik sneller dan voorgaande edities. Een goede stimulans voor Keulen 🙂

Muziek: Paolo Conte – Max

WedstrijdDen Driesch Loop
Datum02-09-2018
Afstand21,10
Uitslag01:33:39
Km/u13,52
/Km4:26
Deelnemers142
Plaats13
Categorie6