Ideale halve Maasmarathon

» Geplaatst door op 15 mei 2018 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Ideale halve Maasmarathon

Het is alweer 8 jaar geleden, de halve van Visé. Ik voel me de laatste weken sterk, maar ik heb geen idee hoe ik er voor sta op een vlakke lange wegwedstrijd. De omstandigheden lijken in ieder geval mee te zitten.

Met een temperatuur van zo’n 14 graden en wat motregen krijgt de gemiddelde hardloper het wel warm. Monica gaat vandaag voor haar tweede halve, voor mij is het de vijftiende. Na afgelopen jaar voelt het echter nog steeds als opnieuw beginnen. Het duurde even, maar ik heb het idee dat ik nu eindelijk weer eens een degelijke referentie kan neerzetten voor de komende tijd.

Ik wil toch voorzichtig starten op 4:15 om in de tweede helft wat te versnellen indien mogelijk. In het startvak tref ik Bas Utens waar ik het eerste deel mee samenloop. Het gaat iets harder dan mijn planning, maar het voelt goed. Na elke kilometer voel ik me beter en meer ontspannen. Na 10 kilometer geeft Bas aan het iets rustiger te willen doen, terwijl ik juist iets wil versnellen.

Ik loop alleen verder en haal wat mensen in. Vlak voor Eijsden pik ik aan bij een klein groepje. Iedereen loopt zwaar ademend om me heen, maar ik heb nog steeds niet het idee dat ik volle bak ga. Pardoes glij ik bijna uit in een natte bocht met klinkers. Ik loop een paar kilometers mee maar het gehijg en gekuch irriteert me mateloos. In Mariadorp trap ik het gas verder in en ben ik ze snel kwijt.

Het is nu aftellen, vanuit hier is het een kort stukje tot in Moelingen. Vanaf daar nog een recht stuk tot de finish. De grote plaat gaat erop en ik haal nog wat lopers in. Ook de langzamere marathonlopers zijn steeds een fijn mikpunt. Na 1:27:11 ben ik zeer voldaan en zeker niet gesloopt binnen. Dit was zo’n dag dat alles op z’n plek valt. Ook Monica haalt 5 minuten van haar pr af!

Dit geeft weer een boost voor de komende weken 🙂

Muziek: Nick & Samantha – Sambala

WedstrijdMaasmarathon
Datum13-05-2018
Afstand21,10
Uitslag01:27:11
Km/u14,52
/Km4:08
Deelnemers921
Plaats38
Categorie10