Ironman relay

» Geplaatst door op 8 aug 2016 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Ironman relay

Vorig jaar bij de 1e editie van de Ironman in Maastricht begon het toch wel te kriebelen. Ik heb 2 triatlons gedaan maar de hele is nog wat veel gevraagd. Maar de bal ging rollen en al snel was er een team gevormd voor de estafette!

Mijn broer Paul zou gaan fietsen en Christian van dackus.it zou gaan zwemmen. Maanden genoeg om ons voor te bereiden, dat zou wel goed komen. Helaas had ik niet zoveel trainingstijd erin kunnen steken als ik wou, maar Christian had het in de laatste weken helemaal niet getroffen. Helaas werd hij flink ziek waardoor er op het laatste moment nog een vervanger geregeld werd. Bart zou het klusje voor ons gaan klaren.

Zondag 31 juli om 6:45 stond ik aan de kant van de maas. Het was vroeg, maar ik had (de hele week) goed geslapen en was uitgerust. Paul maakte zich al gereed voor het fietsen, en we moedigde Bart aan die als een van de weinige in louter een speedo de maas in dook. In slechts 54 minuten raffelde hij de 3,8 Km af, goed voor een 5e plek bij de relays. Paul nam de chip over en was weg, dit ging iets langer duren.

Ik ging terug naar huis om nog wat uit te rusten. Bijna aan het einde van zijn rondje zou Paul vlakbij mij langskomen. Ondanks de regen ging hij harder dan hij vooraf had gedacht en we hadden hem nét gemist. De rest ging nog voor een herkansing in Eijsden, maar ik ging thuis nog even op bed liggen. Ik rekende uit dat hij op dit tempo om 15:10 binnen zou zijn.

Iets na 14:00 stond ik op de Griend om mij klaar te maken. Ik trof Roger Brandts die waarschijnlijk iets eerder zou gaan beginnen. Het begon nu hard te waaien en weer wat te regenen, hmm wat werd het nu? Ik kreeg een seintje dat Paul er bijna was, zelf had ik het onderhand steenkoud. Om 15:21 was het mijn beurt.

20_m-100730056-DIGITAL_HIGHRES-1322_044728-2816173“Die loopt er nog fris bij” hoorde ik na 100 meter. Ja mevrouw, er doen ook estafette teams mee. Ik probeer me in te houden maar het gaat iets te hard. Langzaam kom ik in mijn ritme, ik probeer op een tijd van 3:10 uit te komen. Kippenvel als ik de post bij rieu passeer waar segura mij aanmoedigt, inclusief spandoek! Het is genieten op dit bekende parcours. Ik loop een tijd achter de tweede vrouw, maar die loopt me er uiteindelijk uit. Ik kom langs mijn moeder waar het druk is en een oorverdovend lawaai klinkt, geweldig!

Zo gaan de eerste 2 ronden voorbij in 1:35, precies volgens schema maar ik voel dat de benen vollopen. Dit gaat niet goedkomen zo… Ik haal roger bij en we lopen even samen. Het is inmiddels erg warm geworden en het wordt steeds zwaarder…

Ik moet het tempo gaan aanpassen, en ik neem nu de tijd bij de posten. Water, sportdrank, cola, het vliegt erin en erover. Ik kom weer enigszins in een ritme, ware het niet dat ik nu veel langzamer ga. De sfeer langs de kant zit er gelukkig nog goed in en trekt mij erdoorheen. De passage op de markt is te gek.  Inmiddels voel ik af en toe een krampje opkomen in mijn kuit, opletten dus.

13686787_10210099613904458_5639546813377309776_nMijn teamgenoten wachten me op en lopen samen met me naar de finish. Geweldig momentje, al had ik het aardig gehad. De marathon is hard, met iets minder training is niets vanzelfsprekend. De douche op het vrijthof was deste beter. Tijd om een stukje te fietsen.

Muziek: Jamie XX – Gosh

WedstrijdIronman Maastricht Marathon
Datum31-07-2016
Afstand42,20
Uitslag03:24:31
Km/u12,38
/Km4:51
Deelnemers0
Plaats0
Categorie0