Kapellerbosloop, altijd lastig

» Geplaatst door op 1 dec 2013 in Hardlopen | 7 reacties

kapellerbosloop 2013

Na een avondje met misschien iets teveel bier ging het zondagochtend richting Landgraaf voor de Kapellerbosloop. Zou ik nu toch een keertje onder het half uur geraken?

Selina en Evelien liepen de korte cross, de omstandigheden waren perfect. Van Uros was verder nog Gerben aanwezig, Jorn voor het support. De snelle mannen die aan de start verschenen maakten duidelijk dat er toch wel hard gelopen ging worden.

De wethouder schoot ons weg en we vertrokken op snel tempo. In de eerste afdaling kwam Gerben me hard voorbij maar ik liet hem lopen. Het is een zwaar parcours en we hadden nog wel even te gaan… De steile klim naar de kapel ging goed, Gerben zag ik zo’n 10 tellen voor me lopen en leek daarna wat uit te lopen. De aanmoedigingen bovenaan de klim zijn altijd leuk, beter dan demotiverende opmerkingen op het rechte stuk.

Ik liep inmiddels samen met de 2e vrouw, een triatlete die het tempo er goed in had zitten. Ik had het zwaar, en de rest ook. Het hele parcours was het een flink gehijg van iedereen om naar adem te happen. 3 ronden zaten er nu op en eindelijk kwam ik in een lekker ritme. Ook Gerben leek nu wat dichterbij te komen…

Nog 1 ronde, ik had er zowaar weer zin in. Ik liet de triatlete achter me en op het einde van de klim zat ik bij Gerben. We pepten elkaar wat op en al snel zat ik achter Rob Riksen. Met een kleine versnelling kon ik hem ook nog net achter me laten. Mijn doel was ruimschoots gelukt: 28:55.

Het crossen is weer begonnen, over twee weken liggen er enkele mooie traptreden te wachten bij de Mescherbergloop…

Muziek: Steven Wilson – Luminol

WedstrijdKapellerbosloop
Datum01-12-2013
Afstand7,20
Uitslag00:28:55
Km/u14,94
/Km4:01
Deelnemers135
Plaats17
Categorie11

7 reacties

 1. Frank, fraaie lay-out van je verslagen!

  Ik dacht dat Gerben op de laatste paar honderd meter langszij kwam, maar jij was het. Ik kon je slotsprint echt niet meer pareren, kwam wel nog net onder de 29 minuten.

 2. Surprise! Dat was ik ja 😉

 3. Mooi gelopen. Tot Mesch

 4. Hej Frank(en Selina ook),
  Chapeau encore huur. Prima geloape. Leuk um te leze en de preufs ut plezeer dat ste hubs in ut loape.
  Compleminte: Anke

 5. Hey Frank,

  Ik ken je via je broer en we komen elkaar regelmatig tegen, 2 weken geleden in Zutendaal en gisteren ook dus..
  Knappe tijd op dit hels parcours!!

  En daarnaast ook een erg mooie site, leuk om al die verslagen te volgen.
  Groeten,
  Jules

 6. He Jules,

  ik tref je inderdaad vaak in de uitslag, maar ik mis je op de een of andere manier altijd als je langsloopt 😉 In Mesch ook erbij?

 7. Nee Mesch ga ik moeten passen..
  Ik heb normaliter wel de kerstcross weer op de planning staan, dus misschien tot dan 😉