Kerstcrossen

» Geplaatst door op 27 dec 2009 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Kerstcrossen

Het was 2e kerstdag in de ochtend. Toch maar richting de Brunssummerheide voor de kerstcross (9.7 km). Ik wist dat ik niet om een goed resultaat ging, aangezien mijn trainingsarbeid nog steeds op een laag pitje staat. Met de gedachte dat ik vorig jaar echt te weinig had gedaan in de wintermaanden toch maar gaan lopen.

20091226_070-2

Bij het warmlopen zag ik hoe mooi het natuurgebied is daar. Prachtig decor om te lopen! Gelukkig was het meeste ijs weg rond de middag, waar er ’s morgens bij de korte cross blijkbaar nog meer lag. Er werden 2 korte en 2 lange ronden gelopen.

De 2 korte ronden gingen vrij goed. Ik kon het tempo van Dennis bijhouden, wat ik achteraf beter had kunnen laten. Het was wel wat opletten voor stukken ijs, modder, kuilen etc. Eind 2e ronde ging ik op een klimmetje dan ook fijn onderuit, op mijn knieën in de modder.  Gelukkig verloor ik nauwelijks tijd, maar ik voelde me helemaal leeg van die 2 ronden. Toch maar besloten om niet te stoppen maar te proberen tot rust te komen. Langzamerhand kwam ik gelukkig in mijn eigen tempo en voelde ik me wat beter. Ik probeerde niet aan de snelheid te denken maar gewoon te genieten van de omgeving. Vlak voor het einde klapte mijn enkel helaas om. Gelukkig was de pijn snel voorbij en kon ik verder. Uiteindelijk kwam ik als 29e over de streep in 43.21. Geen super tijd, maar daar had ik al rekening mee gehouden.

Ik had plannen om op 2 januari de gratis SM-loop te doen. 21,1 (of wellicht meer…?) km’s genieten met een groep zonder wedstrijdelement. Ik heb echter nog wat last van de enkel, en ik vrees dat ik die even rust moet geven om te voorkomen dat het helemaal mis gaat.

WedstrijdKerstcross
Datum26-12-2009
Afstand9,76
Uitslag00:43:21
Km/u13,51
/Km4:26
Deelnemers111
Plaats29
Categorie13