Klimmen en dalen in het geuldal

» Geplaatst door op 15 mei 2010 in Hardlopen | 2 reacties

Het was een keuze: zaterdag na-middag de Geuldalloop, zondag de Heideloop, of allebei. Het was een makkelijke keuze, de Geuldalloop. Start om 17.00 wat ik erg prettig vind en ik had deze nog nooit gelopen (en ik kon ’s avonds lekker op stap gaan natuurlijk πŸ˜‰ ). Het was schitterend weer dus lekker op ’t fietske richting Berg en Terblijt.

Na een lange warming-up was er nog een minuut stilte (hoewel niet iedereen dat door had) voor het overlijden van Louis Tummers. Het deelnemersveld was niet groot, maar wel met enkele sterke lopers. Ik kende het parcours niet maar ik wist dat het zwaar zou worden. Ik zou dus niet op de tijd letten maar gewoon lekker lopen.

Het eerste stuk was nog vlak en verhard en ging vrij snel, daarna ging het een heel lang stuk bergaf. Toen kwamen de speldenprikjes, kleine vervelende klimmetjes. Het was al snel duidelijk dat een groepje vormen lastig was. Ik hield Jogger Jo in het vizier en vroeg me af of ik niet te hard van start ging, de gevreesde Lijkweg moest nog komen namelijk. Die kwam ook, en was inderdaad lang en zwaar! Ik haalde een aantal mensen in, waaronder Jo. Hij had waarschijnlijk nog de marathon van VisΓ© in de benen, maar die kwam nog wel op gang dacht ik. De eerste 5 km gingen in 20 minuten.

Het ging erg lekker, vooral ook de klimmetjes. Inmiddels kwam ook Belinda Westera in zicht, een teken dat het inderdaad goed ging. Ik haalde haar en Tim Snijders bij en we werden nog even vergezeld door een meerennende koe! Ik liet de drie achter en draafde door. Het werd nu steeds zwaarder en de klimmetjes hakte er behoorlijk in. Had ik al teveel gegeven?

Eindelijk was daar de verharde weg in zicht die de laatste kilometer inluidde richting de finish. Ik zag inmiddels Jo weer achter me opdoemen, zijn diesel was op gang. Het zou toch niet waar zijn dat hij me toch nog ging inhalen? Ik zette dan ook flink aan en zocht in alle reserves om nog wat snelheid te vinden (tja Jo, die kans krijg ik niet vaak ;)). Uiteindelijk bleef het gat groot genoeg en kwam ik als 13e over de finish in 43:13 waar ik zeer tevreden mee ben. Iwan Theunissen had overtuigend gewonnen in 39:30.

Al met al een schitterende wedstrijd. Het parcours was zwaar maar zeer mooi en uitdagend. Na een stuk vlaai en een pilsje kon ik lekker naar beneden rollen naar huis.

Muziek: Foo Fighters – For all the cows

WedstrijdGeuldalloop
Datum15-05-2010
Afstand10,80
Uitslag00:43:13
Km/u14,99
/Km4:00
Deelnemers98
Plaats13
Categorie0

2 reacties

  1. Puik gelopen. En je loopt me er in de laatste 3 km nog een minuut uit!

  2. dat krijg je als een Jo achter je aan zit πŸ˜€