Korte Enci Bergloop

» Geplaatst door op 5 nov 2012 in Hardlopen | 1 reactie

Poppelmondedal, deze heren zou ik nog te grazen nemen

Tja, de ENCI bergloop. Toch een van mijn favorieten en de afgelopen 5 jaar niet gemist. De marathon planning was dus een week opgeschoven en dat betekende een week minder herstel voor de eerste cross in het seizoen. De training is wel alweer in gang maar her en der zijn er nog wat kleine pijntjes. Donderdag was het nog even schrikken maar ik had mij gewoon verstapt zonder veel gevolgen.

Traditioneel valt de Enci bergloop in een zwaar weekend met ditmaal weer Rowwen Hèze op vrijdag en een Segura! optreden dat uitliep op zaterdag. Resultaat: 3:00 in bed, wekker gezet!

Om toch op ‘safe’ te lopen deed ik voor het eerst de korte cross. 3,7 Km, eigenlijk te kort voor mij maar ik voelde me alles behalve fit. Er waren veel Uros mensen aanwezig op beide afstanden wat de sfeer sowieso al erg gezellig maakte. We vertrokken en ik zorgde dat ik redelijk vooraan zat gezien de smalle klim op het begin. Dankzij de cross schoenen bleef ik goed op de been en zat het tempo er ook redelijk goed in. De schaapjes keken al chillende in het gras toe hoe we de kleine ronde deden in het dal

De eerste ronde zat erop en ik begon aan dé klim. Olaf liep voor me en ik haalde hem bij. We konden in redelijk tempo omhoog maar ik was bovenaan wel blij dat ik niet de lange cross gekozen had. We daalden af in het Poppelmondedal en op het volgende graspad omhoog was ik in het voordeel met mijn schoeisel. Ik liet Olaf en nog iemand anders achter me voordat we op weg gingen naar de laatste afdaling.

Het voelde eigenlijk wel goed, maar ik weet niet of dat met de lange cross ook zo was gebleven. Na 15:06 kwam ik als 12e over de streep. De volle ronde ging in 10:43.

Roman had voor Uros de 3e plek gehaald. Mijn schoenen deden wel nog de lange cross onder de benen van Philipp, die uitstekend 2e werd achter Roel Wijmenga. Remko maakte het Uros feest compleet door in de afdaling Kamiel Jacobs te verslaan en 3e te worden!

Muziek: Rudimental – Feel The Love

WedstrijdEnci Bergloop
Datum04-11-2012
Afstand3,75
Uitslag00:15:06
Km/u14,90
/Km4:02
Deelnemers62
Plaats12
Categorie12

1 reactie

  1. ja, ja, dat doe je toch niet echt ongestraft he, lopen met un pint op!
    Mer Frank, chapeau huur, ich doan ut dich neet noa!Gr: Anke