Koude korte Parelloop

» Geplaatst door op 21 mrt 2018 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Koude korte Parelloop

De trainingskilometers lopen langzaam op, maar aan snelheid ontbreekt het nog. Tijd voor een korte snelle prikkel op de weg.

Ik ben benieuwd of ik überhaupt nog wel wat snelheid kan maken. Het gaat vooruit met trainen, maar veelal duurlopen en bergop. Mijn laatste ‘snelle’ wedstrijd was oudejaarsdag, en al te snel was die ook nog niet. Het parcours in Brunssum ligt me altijd wel lekker en ik wil hier ‘gewoon’ onder de 20 minuten duiken om te kijken hoe dat voelt.

De 5 kilometer start als eerste en het is daarom nog erg rustig. De verwarming in de auto is kapot en het is ijskoud buiten. Warmlopen nemen we erg letterlijk vandaag… De vorige keer dat ik hier was stond ik na wat chaos achteraan, nu zorg ik dat ik ruim op tijd rondom de startlijn mijn laatste sprintjes trek. Ik zie  Koen Huizinga vooraan staan, maar verder weinig bekenden. Het gros van de mensen zal voor een van de 10 kilometers gaan later deze middag. Er staat wel een hele groep mensen om me heen waarvan ik nu al weet dat ze veel te hard gaan vertrekken.

Na de start probeer ik een groepje te zoeken en al snel loop ik achter Janou Homminga en Jennifer Gulikers. Na een dikke kilometer kakt het tempo toch een beetje in en ga ik op jacht naar alle te snel gestarte lopers. Ik kan elke kilometer versnellen en ik peuzel ze een voor een op. Met een tijd van 19:34 kom ik toch nog als 9e over de streep.

Ik heb de smaak eindelijk weer wat te pakken, laat die zomer maar komen!

Muziek: Yaeji – Raingurl

WedstrijdParelloop
Datum18-03-2018
Afstand5,00
Uitslag00:19:34
Km/u15,33
/Km3:55
Deelnemers449
Plaats9
Categorie7