Langzaam op gang komen

» Geplaatst door op 14 mrt 2016 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Langzaam op gang komen

atletiek maastricht clubcross 2016

De afgelopen maanden was er even iets minder tijd om te trainen. Het jaar komt dan ook langzaam op gang, maar er worden weer plannen gemaakt.

Zoals vaker is de aftrap van het jaar bij Zweit veur Leid. Ditmaal een zeer speciale uitvoering met een eenmalig nieuw parcours. Over het algemeen een saai rondje, ware het niet dat we door de nieuwe a2-tunnel mochten lopen.

Rondom de Geusselt doe ik een warming up, het is namelijk vrij koud. Dennis en Bas doen mee en bij de start treffen we ook Jos. Het is ontzettend druk (2500 deelnemers!) maar we staan gelukkig vooraan. De Tempeleers doen de eerste meters wat onhandig mee, maar daarna mogen we los. Dennis en Bas vliegen weg en ik blijf met Jos een stuk daarachter hangen. Het is leuk om de tunnel eens van binnen te zien, hij is zo te zien bijna af.

Halverwege mogen we door een deur heen. In de eerste ronde gaat dit voor ons nog prima, maar daarna loopt het natuurlijk vast. Er wordt nog een deur geopend om de doorstroom te verbeteren maar in ronde 2 en 3 moeten we hier toch even wachten. In de derde ronde laat ik Jos ook lopen, bij mij is het vat leeg.

Bijna 2 maanden later waag ik het weer om een wedstrijdje te lopen, de clubcross bij Atletiek Maastricht. Ik heb geen verwachtingen gezien mijn trainingsarbeid nog steeds op een te laag pitje staat. Het is behoorlijk mistig, de overkant van de atletiekbaan is niet te zien. Bijna net zo mooi als de legendarische editie van vorig jaar.

Na de start laat ik de eerste 6 man lopen en zoek een rustiger tempo. Nog 3 mannen halen me in en laat ik lopen, daarna is het al snel duidelijk dat niemand meer komt. Het is 1 grote ronde van 7 Km over de Sint Pietersberg. Een mooi rondje met pittig klimmetje aan het begin. Door de wei vlak voor de Duivelsgrot is het alsof ik in een andere wereld ren. Door de mist zie ik alleen maar wat gras om me heen. Ik weet dat aan de overkant een hek staat, maar los van de bandensporen zou je hier nu goed de verkeerde kant op kunnen gaan.

Als tiende kom ik binnen. Gelukkig niet helemaal kapot, maar er is nog veel werk aan de winkel voor beide marathons dit jaar…

Muziek: Storm Corrosion – Drag Ropes

WedstrijdAM Clubcross
Datum12-03-2016
Afstand7,10
Uitslag00:30:35
Km/u13,93
/Km4:18
Deelnemers0
Plaats10
Categorie0
WedstrijdZweit veur leid
Datum17-01-2016
Afstand10,20
Uitslag00:42:33
Km/u14,38
/Km4:10
Deelnemers0
Plaats0
Categorie0