Last minute beartrail

» Geplaatst door op 16 sep 2019 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Last minute beartrail

15 september zou DE dag zijn, maar we moeten nog even wachten. Zeer last minute kwam ik toch nog aan een startbewijs voor de beartrail en zo stond ik zondagochtend toch bij de ENCI.

Twee jaar geleden liep ik hem voor het eerst/laatst en toen heb ik genoten. Het beloofd dit keer ook een prachtige editie in dit zonnige weer. Met Didy en Luuk loop ik een klein rondje in waarmee we gelijk onze afdalingstechnieken testen. Bij de start gaat het er gemoedelijk aan toe, en zo wil ik eigenlijk ook starten.

Niet gelijk knallen, maar ontspannen het rondje door de mooie groeve maken. Geen blubber meer maar grind, dat loopt wat makkelijker. Terug bij de visvijver haal ik Didy in die de eerste dames moet laten gaan. De bekende enci-bergloop klim komt er aan, rustig naar boven, ik weet wat nog komt…

Even later zie ik de eerste mensen teruglopen uit ’n verkeerd pad. Er zullen er nog een paar volgen… Het pad langs het kanaal is geweldig. Goed opletten op de pijlen en zorgen dat je niet ’n bochtje uitvliegt. Voor me loopt weer iemand de verkeerde kant op.

Ah, daar issie weer… De ‘alternatieve’ klim naar de top van de Observant. Omdat de grond droog is glij je nu makkelijk weg op deze steile hellingen. Ik probeer me vast te pakken aan alles wat ook maar een beetje vast zit, m’n schoenen glijden steeds weg. Maar we komen boven…

Nu mogen we lange stukken omlaag knallen. Achter me komt ineens een groepje met de eerste twee dames aan denderen. Huh, die liepen toch voor me? Ook verkeerd gelopen blijkbaar. Ik kan ze net niet bijhouden en finish vlak achter hun als 14e.

En nu? Weer afwachten…

Muziek: Opeth – Spring MCMLXXIV

WedstrijdSint Pietersbear Trail
Datum15-09-2019
Afstand10,00
Uitslag00:48:08
Km/u12,47
/Km4:49
Deelnemers358
Plaats14
Categorie12