Lekker windje hè

» Geplaatst door op 6 feb 2011 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Lekker windje hè

De laatste dagen heeft het soms flink gewaaid. En ook in Urmond zou het niet windstil zijn. Bij de start trof ik Roger Rousseau die na 7 maanden weer een wedstrijd kon lopen, welcome back! Er stonden 3 ronden van 3,5 Km op het programma.

Het eerste stuk ging hard en ik liep in een klein groepje. Het ging echter iets te hard en ik minderde wat vaart. Ik liep samen met een Belg (althans, een loper van Atla) en even later sloot ook René van Uum aan. De wind kwam uit het zuiden en op het laatste stuk langs de autoweg was dit dan ook erg goed te merken. Niet echt iets waar ik een voorliefde voor heb… Maurice Quadvlieg dook ook op, hij was blijkbaar te laat bij de start. In het tweede rondje versnelde Maurice en hij nam René mee. Helaas had ik geen versnelling meer over en moest ik een gat laten vallen. De Belg zat een stukje achter me dus ik zat alleen. Alleen in wind… Blegh.

In de wind moest ik nu wat toegeven op de kilometertijden. Ik zag echter dat er achter me een fijn groepje aankwam met o.a. Bart Claessens (die aan het ‘uitlopen’ was), Inge van Bergen en Roger van de Merwe. Begin 3e ronde haalde de Belg me in en ik liet hem gaan, een paar meter achter me kwam Roger al opdraven. Het was heerlijk om even bij te komen en Bart sprak bemoedigende woorden in. De benen voelde nog goed en ik wist dat er nog een stevige versnelling in zat. Ik wilde daar echter nog mee wachten tot het laatste stuk na de wind.

Roger dacht er anders over en juist vlak voor we tegen de wind in keerde ging hij er vandoor. Ik sprong mee en samen ploeterden we door de wind, het moest niet veel langer duren voor mij… Ik kon een paar seconden pakken op hem en op de laatste 300 meter naar de finish (wind mee!) bleef dat zo. Met 39:41 toch best tevreden 🙂

Daarna snel de auto in om op tijd bij Segura! te zijn en de nieuwe stadsprins naar de Markt te begeleiden 😀

Muziek: Delavega – Missing You

WedstrijdOvermuntheloop
Datum06-02-2011
Afstand10,35
Uitslag00:39:41
Km/u15,65
/Km3:50
Deelnemers114
Plaats22
Categorie6